Bayer Zsolt után a Nagy Blankát leribancozó Bencsik is vádlott

Megosztás

Bencsik András vádlott lett becsületsértés miatt, mivel a másodfokon eljáró bíróság úgy döntött, mégis folytatni kell a Nagy Blanka által kezdeményezett, egyszer már megszüntetett eljárást.

Bencsik Facebookon azt írta „nyílt levelében” Nagy Blankának, a kecskeméti tüntetésen elmondott, trágár szavakat is tartalmazó, gyújtó hangú beszédével ismertté vált diáknak:

„Engedje meg, hogy közöljem, aki úgy beszél, mint egy útszéli ribanc, az ne csodálkozzon azon, ha mások úgy beszélnek vele, mint egy útszéli ribanccal.”

Nagy Blanka magánváddal eljárást indított, de a Budaörsi Járásbíróság októberben megszüntette azt. Ezt a döntést most a Budapest Környéki Törvényszék helyezte hatályon kívül, az elsőfokú bíróságot a becsületsértés miatt indult büntetőügy folytatására utasították, Bencsik András eljárásjogi pozíciója vádlott.

A leállításnál arra hivatkoztak, hogy Nagy „kivételes közszereplő” lett a beszéde után, ezért nagyobb a tűrési kötelezettsége. Nagy Blanka szerint viszont a bejegyzés célja az ő lejáratása volt, ezért nem vonatkozik rá a véleményszabadság adta védelem.

Február elején folytatódik a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a Bayer Zsolt ellen becsületsértés miatt zajló büntetőper, amit szintén Nagy indított, Bayer „kretén, barom állatnak” és „nyomorult, rohadt kis prolinak” nevezte a diákot.

magyarnarancs.hu

Megosztás

Related posts