Varga Juditnak és Polt Péternek is hiába írt levelet a brutálisan megvert miskolci nő

Megosztás

Az igazságügyi miniszterhez címzett segélykérése után a legfőbb ügyésznek is levelet írt Orosz Bernadett, akit tavaly novemberben vert össze volt élettársa – írja az Index.

A Bujákon bántalmazott miskolci nő panasszal élt az ügyében történt rendőrségi eljárás körülményei ellen, szerinte ugyanis a hatóságok „egy ismeretlen lelkiállapotú elkövetőt hagytak szabadlábon” volt élettársa személyében. Orosz Bernadettet tavaly novemberben volt párja, a katonaviselt K. István támadta meg egy osztálytalálkozón, aminek következtében nyolc napon túl gyógyuló sérülésekkel szállították akkor kórházba, ahol meg is kellett műteni.

A bíróság négy hónapra rendelte el az elkövető távoltartását, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Sárospatakon élő férfi közvetve és közvetlenül sem léphet kapcsolatba a nővel. Az áldozat szerint azonban A távoltartás egyáltalán nem tudja megakadályozni, hogy a volt élettárs újabb támadást hajtson végre vele és/vagy gyermekeivel szemben.

„Az nem megnyugtató, ha az első kihallgatásomat végző nyomozó, bizonygatja, hogy higgyem el, beszélt az Istvánnal, nem fogja keresni és bántani többet, megígérte!”

-idézi a Orosz Bernadett levelét az Index.

A Polt Péternek címzett levél előbb a Pásztói Járási Ügyészségen, majd a Salgótarjáni Járásbíróságon landolt, ahonnan a nő azt a választ kapta, hogy

„beadványa bírói intézkedést nem igényel.”

Nem az ügyészség az első, amely hárít a nógrádi nő ügyében: korábban Varga Judit igazságügyi miniszternek írt levelet Orosz Bernadett, amelyben rendőri védelmet kért továbbra is szabadlábon levő volt élettársa ellen, és azt és azt, hogy a győri gyermekgyilkosság esetéhez hasonlóan azonnal rendeljenek el vizsgálatot az ő ügyében is- mint kiderült, hiába.

A levélre akkor Gellén Márton helyettes államtitkár válaszolt, aki védelem helyett pszichológiai és jogi segítségnyújtást ajánlott fel a novemberben felismerhetetlenségig összevert hatgyerekes édesanyának.

Az Index úgy tudja, igazságügyi orvosszakértő a novemberi bántalmazás óta egyáltalán nem látta Orosz Bernadettet, és ha a rendőrség úgy határozott, szakértő személyesen nem is vizsgálja majd meg őt. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság öt nappal a bántalmazás után rendelt ki igazságügyi orvosszakértőt az ügyben, de a miskolci nőnek átadott dokumentumból nem derül ki, hogy az igazságügyi szakértőnek csak iratok vagy személyes vizsgálat alapján kell majd megállapítania, hogy a nő milyen fokú sérüléseket szenvedett.


Az állami szervek és intézményrendszer felelősségére a nők elleni és családon belüli erőszak ügyében a győri gyilkosságok kapcsán decemberben nőjogi szervek hívták fel a figyelmet: szerintük magyar állam komoly mulasztásukat követ el  ezeknél az eseteknél.

merce.hu

Megosztás

Related posts