Megszűnik az Abcúg, 2018 egyik legfontosabb politikai portálja

Megosztás

Az Abcúg honlapján kedd este jelent meg a bejelentés, ami azzal indít hogy nem lesz több cikk az oldalon. A portál munkatársai 2019. december 31-el befejezték a munkát, azonban az eddig megjelent tartalmakat fent hagyják az utókornak.

„Talán az Abcúg is segített abban, hogy mostanra más újságokban is egyre gyakrabban készülnek szocioriportok, egyre több cikk születik hátrányos helyzetű emberekről, csoportokról. És talán abban is részünk van, hogy felkutattuk azokat a szakértőket, civileket, akikkel értelmesen lehet beszélni Magyarország rettenetes megosztottságáról, szegénységéről, a társadalmi igazságtalanságokról. Az Abcúg ezzel teljesítette az eredeti küldetését, ezért december utolsó napján befejezzük a munkát. Az Abcúg egy sikertörténet, rengeteg örömünket leltük az amúgy lelkileg sokszor nagyon megterhelő munkában”

– írta Tóth Sára a leköszönés alkalmával.

Az Abcúgot öt éve alapította Richard Field amerikai üzletember, eredetileg mentőövként azoknak az újságíróknak, akiknek távozniuk kellett a Fidesz szócsövévé váló Origótól.

Megosztás

Related posts