Fejlemények a miskolci adventi villamoson történtek ügyében

Megosztás

Az elmúlt napokban panasz érkezett az adventi villamos egyik járművezetőjével kapcsolatban. Az esetet megemlítő Facebook-poszt szerint, nem megfelelő hangnemben kommunikált a járművezető az utasokkal – írja az MVK Zrt. közleményében.

Az MVK Zrt. elhatárolódik az ilyen jellegű – panaszban leírt – viselkedéstől. A közlekedési vállalat kifejezetten fontosnak tartja az utasokkal szembeni korrekt magatartást, kommunikációt. A társaság megkezdte az eset kivizsgálását, melynek során meg fogja hallgatni a villamosvezetőt, szükség esetén fel fogja venni a kapcsolatot az érintett utassal is, aki a bejelentést tette.

Minden ilyen és ehhez hasonló esetben munkáltatói eljárás indul. Amennyiben a fegyelmi vétség megállapítható, a járművezető elmarasztalása meg fog történni.

A járművezetők rendszeres oktatásokon vesznek részt, melyen különös hangsúlyt kap a megfelelő szolgáltatói magatartás, az utasközpontú szemlélet.

Miskolc város egyik népszerű látványossága az Adventi villamos, ezért az MVK Zrt. intézkedett arról, hogy a Tiszai pályaudvar végállomáson folyamatosan legyen személyzet a járművön, így az utasoknak a jármű végállomáson tartózkodása alatt is lehetősége van a villamoson nézelődni, fotókat készíteni – olvasható a miskolci közlekedési társaság közleményében.

Elindult ugyanakkor egy másik kezdeményezés is, amely védi a hírbe hozott villamosvezetőt.

“Én is ezen a járaton utaztam. A hölgy nem használt ilyen szavakat, ahogy az úriember “idézte”. Kérem hagyják el a villamost, ne fényképezkedjenek, nekem 3 perc múlva indulni kell és még az illemhelyre is el kellene mennem. Nem tudok mit csinálni, írjanak a vehetőségnek. Ezt mondta. Miért kell rosszhírét kelteni városunk büszkeségének?” – olvasható egy levélben, melyet szerkesztőségünk kapott.

Megosztás

Related posts