A turisták esete a trágár adventi villamosvezetővel

Megosztás

“Kedves ismerőseim, egy rövid, de annál velősebb történetet szeretnék veletek megosztani” – kezdődik egy olyan pénteki Facebook-bejegyzés a miskolci adventi villamosról, amely feltehetően nem hiányzott az országszerte ismert jármű imázsából.
“A mai napon a Tiszaújvárosi természet járó szakosztály népes csapatával (50 fő) egy szép túrán vettünk részt a Bükk-hegységben. Gondoltuk, ha már itt vagyunk, utazunk az adventi villamossal egyet. A végállomásról indultunk, tömeg ezerrel, tehát nem láttál a villamos belső díszítéséből semmit. Sebaj, gondoltuk, mi naiv utazóközönség, majd a Tiszai-pályaudvar végállomáson gyorsan végig megyünk az egész vagonon. Jelzem, sok szülő, nem is egy kisgyermekkel a karján, vagy éppen a kezét fogva ugyanígy gondolta.

Na de a végállomásra érve ért ám minket az igazi karácsonyi meglepetés! Arra lettünk figyelmesek a megállást követően, hogy a villamost vezető hölgy durva hangnemben közli az utasokkal szálljanak le azonnal. Ez még nem is lett volna baj ha illedelmesen az ünnep és az adventi villamos hangulatához méltó módon teszi. Na de nem!

A hölgy – és most az ő szavait használom – “húzzanak lefelé a villamosról, mert neki még ma hugyozni sem volt ideje az utasok miatt. Ha nem tetszik a hangnem, nyugodtan lehet írni a vezérigazgatónak.”

“Udvariasan közöltem vele, hogy ne kiabáljon velünk, mégis csak ünnep van. Természetesen ekkor már ordítva utasított, hogy húzzak lefelé a járműről. “

“Szerettem volna felhívni a közlekedési vállalat diszpécser irodáját, hogy panasszal éljek, de zárva van. Több utastársammal is úgy gondoltuk, jó volna, ha erről az eseményről tudomást szereznének a felettes szervek, nehogy ez a kedves villamosvezető hölgy másokban is ilyen kellemetlen érzést generáljon így az ünnepek alatt…”

Megosztás

Related posts