Tavasz óta gyártották az idei téli édességeket Diósgyőrben

Megosztás

Az idei karácsonyi szezonra közel kétezer tonna terméket állított elő a Nestlé diósgyőri üzeme, ami több mint 11%-os növekedést jelent 2018-hoz képest – közölte a vállalat az MTi-vel.

A finomságok 22 féle formából készülnek, amely 10 márkanév alatt 70 féle különböző terméket jelent.

A gyártást a Smarties márka uralja, aránya idén 55 százalék. A vállalat által gyártott termékek közel 90 százaléka, több mint 1700 tonna exportra készült, a külföldre szállított termékek mennyisége tavalyhoz képest 13 százalékkal nőtt. A legnépszerűbbek idén is a mikulás figurák, amelyekből 19 országba szállítanak, a termékek immár 23 országba jutnak el.

A téli csokoládéfigurák gyártása általában tavasszal kezdődik és szeptemberig tart, a karácsony előtti időszakban már húsvéti figurákat gyártanak. A karácsonyi szezonra átlagosan 400 ember dolgozik a termelésben. Húsvétra pedig novemberben-decemberben 400-450 ember munkálkodik.

Kitértek arra is, hogy a Smarties receptúráján jelentős változtatásokat vezettek be idén, annak cukortartalmát 6 százalékkal csökkentették, a proteintartalmát pedig megduplázták. A tervek szerint a Nestlé globális vállalásait támogatva jövőre a diósgyőri gyárban a műanyag csomagolásokat papír alapúra váltják.

Megosztás

Related posts