170 ezer hívást kapott idén a lelkisegély-szolgálat

Megosztás

Idén is körülbelül 170 ezer hívást fogadott a lelkielsősegély-szolgálat – mondta a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének alelnöke kedden az állami tévében. Dudás Erika azt mondta, hogy a legtöbb telefonáló 45-60 év közötti és 60 év feletti, de fiatalabbak, akár iskolások is hívják őket, ha problémájuk van.

Hangsúlyozta, hogy az ünnepek alatt különösen fontos, hogy senki ne maradjon egyedül, mindenki tudjon valakivel beszélgetni. A szolgálat az ilyen helyzetekben is segítséget nyújt azzal, hogy társaságot biztosítva meghallgatja a hívót. Hozzátette, hogy manapság már nincs kiemelkedő ugrás a telefonhívások számában karácsony környékén.

Az alelnök felidézte, hogy az első lelkielsősegély-szolgálat 1970-ben jött létre az öngyilkosságok és krízishelyzetek megelőzéséért. A szövetség most 18 magyarországi és öt határon túli társszolgálattal működik, az önkéntesek az egységes hívószámon a nap 24 órájában fogadják a hívásokat.

A telefonos lelkisegély-szolgálat Magyarországon a 116-123-as számon térítésmentesen érhető el. A határon túli szolgálatok saját, normál díjas telefonszámmal rendelkeznek – írta a 444.hu.

Megosztás

Related posts