Lehet-e címvédő idén a miskolci adventi villamos ?

Megosztás

ebbnél szebb karácsonyi fényekkel díszített villamosok suhannak számos ország városainak utcáin, ezek közül keresi most a legszebbet harmadik alkalommal az MHD86.cz közlekedési magazin.

A fényfüzérekkel feldíszített Ganz UV típusú adventi fényvillamos Budapesten – Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Európában hagyományosan több városban is indulnak ilyenkor csodaszép „karácsonyi villamosok”, Magyarországon Miskolcon, Szegeden, Debrecenben és Budapesten is, de Pozsony, Plzeň, Nürnberg vagy München is indít díszes járműveket.

Valahol a történelmi villamosokat díszítik, más városok pedig modernebb villamosokat öltöztetnek ünnepi ruhába. Van város, amelyik helyi járatot díszít, mások a városnéző járatokat. Egyes társaságok csak kívülről díszítik a villamost, mások a jármű belsejével játszanak.

A Sokszínű vidék is leadta szavazatát – 3 villamosra lehet szavazni -, és örömmel láttuk, hogy jelenleg toronymagasan a tavalyi győztes, a csodaszép miskolci adventi villamos vezet, több mint 20 ezer szavazattal, ami a voksok több mint 50%-a.

Aki szintén szavazna, az megteheti 2020 01. 01. 18 óráig ITT.
(A linkre kattintva az összes villamos képe megtalálható, alatta pedig egy listából lehet három járművet kiválasztani, majd a szavazás gombra kattintva leadni a szavazatot.)

Megosztás

Related posts