Mezőnyárádi gyilkosság: nem bírta tovább… bár megbánta

Megosztás

Beismerte bűnösségét, de az ügyészi indítványt nem fogadta el a mezőnyárádi gyilkosság vádlottja.

Tizenegy év börtönt kért az ügyészség arra az idős férfira, aki tavaly januárban megölte élettársát Mezőnyárádon. A Miskolci Törvényszék előkészítő ülést tartott szerdán délelőtt az ügyben, dr. Radványi Zsolt ügyész ismertette a vádiratot. Eszerint V. István már 1990 óta élettársi viszonyban élt a sértett asszonnyal, de kezdettől fogva rendszeresek voltak köztük a viták, nem egyszer kölcsönös tettlegességig fajuló veszekedések. 2018. január 23-án a vádlott úgy tervezte, a postára, majd a mezőkövesdi Zsóry Fürdőbe megy. Reggel nyolckor veszekedéssel indult a napjuk, majd fél tízkor a postára ment az idős bácsi. A sértett ismét szidta, majd a fás kamrába ment, ahová a vádlott követte. Itt a sértett azt mondta neki, „Üssön meg a guta az unokáddal együtt!”, erre a vádlott fölvett egy fahasábot, amellyel a nőt egyszer nagy, háromszor pedig közepes erővel fejen ütötte. A nő a fás kamra előtt összeesett, fejét egy teherautó felnibe verte. Koponyatörést, agyzúzódást és egyéb fejsérüléseket szenvedett, amelyekbe 4-8 óra múlva belehalt. A vádlott ezalatt a mezőkövesdi gyógyfürdőbe ment, hazatérése után értesítette a mentőket. Az ügyészség a 85 éves férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolta, tizenegy év börtönt és tíz év közügyektől eltiltást kérve rá.

V. István a bíróságon azt mondta, megbánta tettét, de már nem bírta tovább, hirtelen felindulásból cselekedett, borzalom volt már, ami náluk ment. Bűnösségét elismerte, de a mértékes indítványt nem fogadta el, nem mondott le tárgyaláshoz való jogáról.

Az ügyész és az ügyvéd a februárban esedékes tárgyalásokra tanúk beidézését, illetve a szakértői vélemények ismertetését indítványozta.

Borsod Online

Megosztás

Related posts