Lakást kaphat a házát vesztett család

Megosztás

A Horváth családnak pár hete leégett a háza. Segítségképpen tudtam nekik vinni gyermekruhákat, szaloncukrot, édességet, játékokat. Remélem, boldogabb karácsonyuk lesz

– írta ki Facebook-oldalára a miskolci 17-es számú választókörzet önkormányzati képviselője a minap. Felhívására reagálva sokan válaszoltak azzal, hogy hűtőt, tévét, ágyat vagy éppen mosógépet ígértek adományként a szerencsétlenül jártak javára.

Majd tegnap már Bartha György képviselőtársa, az amúgy az avasi körzetben – szintén többedik ciklusban folyamatosan – munkálkodó Fodor Zoltán is bekapcsolódott a karitatív akcióba. Ő ezt tette közzé:

A tegnapi napon jutott tudomásomra, hogy mi történt a családdal. Azonnal megkerestem a [Miskolc] Holdingot és sikerült lakást intézni nekik a [perecesi] Debreczeni Márton téren. A család örült a lehetőségnek. Néhány napon belül költözhetnek, így a karácsonyt már fedél alatt tölthetik.

Bartha György tájékoztatásából egyébként kiderült, hogy a család az átmeneti időben rokonoknál húzza meg magát.

Fodor Zoltán pedig ezzel a hozzászólással folytatta:

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Ez a család minden adományt szívesen fogad, miután a tűzben a kis pénzecskéjük, az irataik és minden ingóságuk megsemmisült. Minden felajánlást köszönettel elfogadnak.

forrás: Facebook

Az elmúlt hetekbeli lyukói haváriákról az alábbi cikkekben írtunk korábban:

Egy négy gyermekes családnak mindene odaveszett, miután csütörtökre virradóra kigyulladt, emiatt lakhatatlanná vált a házuk Lyukóvölgyben.


Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy lakóház a Nagy király dűlőben.

Megosztás

Related posts