Egylövéses! Utolsó pillanatban megnyert megyei rangadó: Mezőkövesd – DVTK 0-1

Megosztás

LABDARÚGÓ NB I
15. FORDULÓ
Mezőkövesd–Diósgyőri VTK 0–1 (Rui Pedro 90.)

Mezőkövesd, Városi Stadion, 2656 néző. V: Iványi

Kiélezett, izgalmas és küzdelmes mérkőzésre számított Kuttor Attila, a Mezőkövesd Zsóry vezetőedzője, aki mindenkit óva intett attól, hogy messzemenő következtetést vonjon le a két csapat legutóbbi, augusztusi bajnokijából (a kövesdiek idegenben 3–0-ra győztek), vagy a Diósgyőr keddi kupakieséséből (1–0-s vereség a másodosztály éllovasa, az MTK Budapest ellen). A DVTK vezetőedzője, Feczkó Tamás nem számíthatott két kulcsemberére: Dejan Karan és Márkvárt Dávid sérülése sem jött rendbe, ezért a védelemben a 17 esztendős Orosz Donát jutott szóhoz.

– Az időjárási és pályaviszonyok jelentős mértékben befolyásolhatják a találkozót – mondta a meccs előtt Pekár László, a hazaiak támadója. – Nagy kérdés, milyen lesz a talaj, mert ha sáros és mély, akkor az sok gondot okozhat nekünk.

Nos, a talajra nem lehetett panasz, nyoma sem volt rajta hónak, igaz, kezdetben meglehetősen sokat csúszkáltak a játékosok. Óvatos játékkal kezdődött a mérkőzés, Budu Zivzivadze az ötös sarkáról lőtt a kapu mellé, aztán Berecz Zsombor mentett Mirko Ivanovszki elől. A folytatásban Nagy Dániel került ígéretes helyzetbe, ám a védők felszabadítottak. Ebből is látszik, hogy főleg a hazaiak előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, a vendégek nem különösebben veszélyeztették a kaput.

A többet kezdeményező Mezőkövesd kézben tartotta az irányítást, csakhogy a befejezésekbe rendszerint hiba csúszott. Az ellenfélnél szünet után Feczkó Tamás pályára küldte a gyors Bacsa Patrikot, akitől a hazai védelem megbontását remélte. Az iram némi kívánnivalót hagyott maga után, a sok átadási hiba pedig nem tett jót a színvonalnak. A hazai drukkerek azt remélték, hogy csapatuk bátrabb támadójátékkal rukkol ki.

A 70. perc után köd ereszkedett a mezőkövesdi pályára, de ez szerencsére nem zavarta a játékot. Amikor már szinte mindenki elkönyvelte, hogy gól nélküli döntetlennel ér véget a borsodi rangadó, jött a csattanó. Némi zavar támadt a hazai kapu előtt, Rui Pedro pedig a bal alsó sarokba lőtt, megszerezve így csapata győztes gólját (0–1). A Diósgyőr a Paks (2–1) és az Újpest (2–0) megverése után a Mezőkövesdet is felülmúlta idegenben (a kettő között viszont alulmaradt a Honvéddal szemben), így eltávolodott a kiesőzónától.

– Tudtuk, hogy nagyon nehéz kilencven perc vár ránk – mosolygott a lefújás után a csereként beálló Bacsa Patrik. – A Mezőkövesd nem véletlenül áll ott, ahol, minden csapatnak meggyűlik vele a baja. Nem mi voltunk az esélyesek, de végig hittünk és bíztunk abban, hogy képesek vagyunk nyerni. Az utolsó pillanatig harcoltunk, és nem sokkal a lefújás előtt egy kontratámadást eredményesen fejeztünk be. Nagyon jókor jött a győzelem, sokat dolgoztunk érte!

A másik oldalon szomorúan sétáltak az öltözőbe a mezőkövesdi labdarúgók.

– Végigtámadtuk a mérkőzést – mondta Eperjesi Gábor. – Olykor óriási mezőnyfölényt harcoltunk ki, helyzeteket is teremtettünk, ezeket azonban kihasználatlanul hagytuk. Azt kell mondanom, hogy a diósgyőriek egy szerencsés góllal nyertek.

Nemzeti Sport

Megosztás

Related posts