Pelenka, vécédeszka, szaloncukor – “minden” hiányzik a Szent János Kórházban

Megosztás

Az intézmény karácsonyi gyűjtést indított az osztályai megsegítésére. Terjedelmes a lista.

Karácsonyi adománygyűjtést indított a budapesti Szent János Kórház, egyebek mellett pelenkát, hőmérőt és fenyőfát várnak az adakozóktól – szúrta ki a Magyar Hang.

A kórház a Facebookon tette közzé, hogy az egyes osztályainak milyen fogyóeszközökre lenne szüksége a december 1-től 24-ig tartó akcióban.

A kardiológiai osztályon elsősorban a hajléktalanok ellátásához szükséges eszközöket várják: evőeszközöket, pelenkát, hőmérőt, meleg téli ruhát és cipőt. A karácsonykor bent fekvő betegek részére szaloncukrot, asztali díszt, esetleg fenyőfát is küldhetnek az adományozók.

A belgyógyászati-diabetológiai osztályon gumikesztyűre, nadrágpelenkára, tisztítószerekre, kézfertőtlenítőre ugyanúgy szükség van, mint pohárra, evőeszközökre, párnára és takaróra.

A gyermeksebészeten vécédeszkákat, papucsokat, törölközőt, vízforralót vagy hűtőszekrényt is be lehet vinni a kórházba,

a gyermekosztályt pedig tányérokkal és poharakkal, mosószerrel, öblítővel, vécépapírral, szalvétával és fecskendőkkel is lehet segíteni.

Az ápolási osztály számára a teljesség igénye nélkül digitális hőmérőket, kis labdát, fésűket és papucsokat, a tüdőgondozónak vérnyomásmérőt és új vagy használt bútorokat, a belgyógyászat részére pedig pelenkát és A4-es papírt lehet elhelyezni a főbejáratnál lévő szekrénybe.

Mindez csupán töredéke annak, amire a kórháznak szükség van. A teljes listát ezen a linken nézheti meg.

HVG.hu

Megosztás

Related posts