A tehén néz a virtuális sisakban és az jó neki…

Megosztás

A vetített háromdimenziós réteken még a fű is zöldebb, a szimulált valóság pedig ezerszer szebb az igazinál.

Sok szomorú képet és videót láthattunk már arról, hogy a nagyüzemi gazdálkodásban tartott tehenek milyen elkeserítő körülmények között tengetik napjaikat. Hatékony megoldás lehet, írja a The Moscow Times, ha virtuális sisakot kapnak a szemük elé, mert

a fű zöldebb, a tehén boldogabb

a csúcstechnika által teremtett virtuális világban, mint a sivár valóságban.

Mint a képen látható, a holstein-fríz szarvasmarha teljesen személyre (fejméretre) szabott virtuális szemüveget kapott, amin át nézve pazar tájat lát – a borús nap ellenére. Holland és skót kutatásokra hivatkoznak a fejlesztők, hogy a megnyugtató látvány növeli tejtermelést, amit csak tovább fokoz a megnyugtató klasszikus zene hallgatása.

Sajnos elsősorban nem az állatok harmonikus életének megteremtése, hanem a tejhozam növelése a cél. Az Interfax szerint a kísérletet a Moszkvától északnyugatra fekvő Krasznogorszkban végezték el.

Szakértők közölték, hogy „a tehenek kevésbé szoronganak, és javult az egész állatállomány érzelmi állapota” a VR-sisakok hatására.

Még csak most következik azonban a kísérlet második fázisa, amiben kiértékelik, a boldogságszint emelkedése ténylegesen miként hat a tejtermelésre.

Arról nincs hír, hogy a tehenek gazdái kapnának személyre szabott virtuális szemüveget.

Erdon.ro

Megosztás

Related posts