“Engem még szisztematikusabban démonizált a Fidesz, mint Gyurcsányt”

Megosztás

Mirkóczki Ádám: Ha a Fidesz még jobban rálép az őrület gázpedáljára, még nagyobb gyomrost fog kapni – idézi az Index.

Az új főpolgármester, Karácsony Gergely, majd helyettese, Kerpel-Fronius Gábor, illetve az ellenzéki színekben meglepetésgyőzelmet arató Pikó András józsefvárosi polgármester és Ferencváros független polgármestere, Baranyi Krisztina után Mirkóczki Ádám, Eger új polgármestere, a Jobbik szóvivője beszélt élőben az Indexen terveiről, Egerről és a Jobbikról.

A család szerepe kapcsán ki kellett térnie az egri polgármesternek Mirkóczki Zita alpolgármester szerepére is. Az alpolgármester ugyanis a Jobbik politikusának másod-unokatestvére, de az Index élőjében Mikóczki azt hangsúlyozta: a szülei korai válásai miatt megszakadt a Mirkóczki családdal a kapcsolata, az egri MSZP elnökével csak 2014-ben vette fel újra a kapcsolatot, nem a rokonság okán, hanem azért, mert mindketten a helyi politikában voltak érdekeltek.

Eger városának tartozásai kapcsán arról beszélt, hogy összesen 500 millió forintos kifizetetlen követelésre bukkantak, amiről az átadás-átvételnél az előző városvezetés részéről senki nem tájékoztatta őket. Egyelőre nem tiszták a viszonyok, ezért nem tett még feljelentést, de azt ígérte, hogy amint elegendő információt sikerül gyűjtenie, a rendőrséghez fog fordulni.

“Én már akkor elégedett leszek, ha csak egy elemét kellene elengedni” – mondta azokról a beígért vagy épp megkezdett fejlesztésekről és beruházásokról, amelyekre csak akkor lesz pénze a városnak, ha a Modern Városok Program keretein belül a kormány megemeli a város támogatását.

Azt is elmondta, hogy bár Eger valóban nincs eladósodva, a lekötött városi vagyon miatt a polgármester szabad pénzügyi mozgástere nagyjából 30-40 millió forint.

Nem elég abból élni, hogy a város legjobb marketingese még mindig Gárdonyi Géza

– mondta az idegenforgalmi adó emelése kapcsán. Szerinte ugyanis Eger turistaváros, de ezen a téren is fejleszteni kell, ugyanis a vár meg a bor még mindig hozza a turistákat, de csak 2-3 napot töltenek a városban. Mirkóczki azt tervezi, hogy az idegenforgalmi adó megemeléséből lehetne olyan turisztikai programokat felturbózni, amelyek miatt a turisták számára megérné 4-5 napot is eltölteniük a városban.

Eger polgármestere szerint amíg a városi szinten kevésbé számít a közügyekben a pártideológia, a pártszín, ugyanez az országos politika szintjén már jóval kevésbé igaz. Éppen ezért a Jobbik szóvivője nem hisz a pártok összeolvadásában, és nem hisz egy ernyőszervezet létrehozásában sem. Szerinte az a járható út, ha az egyéni választókörzeteket osztják fel az ellenzéki pártok.

Azt, hogy ennek az lesz-e a módja, hogy minden párt logója felkerül majd az ellenzéki jelöltek plakátjaira, vagy az, hogy csak nem indítanak egymás számára ellenfeleket, egyelőre nem tudja.

Lám-lám, ha egy az egy-ellen van, már ilyen rövid időn belül a fideszes kétharmad után, azért rögtön a fél országot elveszítették.

– vonta le a Jobbik szóvivője az őszi önkormányzati választások tanulságát.

A miniszterelnök-jelölt állítás kapcsán Mirkóczki biztos abban, hogy minden párt meg fog próbálkozni azzal, hogy a saját embere legyen az egyetlen ellenzéki jelölt, de a maga részéről azt tartaná a legszerencsésebbnek, ha egy pártokon kívülről érkező személy lenne a közös miniszterelnök-jelölt.

A Jobbik szóvivője abban egyetértett az Index élő Facebook-közvetítése alatt a szavazókkal, hogy a pártja nem fog végleg összefogni Gyurcsányékkal, azaz nem lesz közös listájuk az országgyűlési választásokon.

Index.hu

Megosztás

Related posts