Van esély a miskolci Rádió 1 megmentésére

Megosztás

Korábbi jogsértései miatt a Rádió 1 2020-ban lejáró miskolci jogosultságát nem hosszabbíthatná meg a Médiatanács, így a cég a médiaszolgáltatási jogosultságának meghosszabbítására irányuló kérelmétől visszalépett. De még van egy út a túlélésre, amiben úgy tűnik, a Médiatanács e heti döntése is segíti – írja a media1.hu.

A Rádió 1 Miskolc médiaszolgáltatója, az M-Lite Kft. nem azért vonta vissza a kérelmét, mert nem szándékozik folytatni tevékenységét a kelet-magyarországi nagyvárosban jövő nyártól, hanem azért, mert korábbi bírságai miatt elnémultak volna, ha nem vonják vissza a kérelmet.

Mivel a Rádió 1 Miskolc (M-Lite Kft.) megtette ezt, így ha gyorsan eljár majd a Médiatanács, és a pályázat gyorsan lefut, még esélye lehet a Rádió 1-nek arra, hogy júniusig, a 7 éves jogosultsága lejáratáig döntés szülessen az FM-frekvencia ügyében.

Érdekesség: egy héttel azután, hogy a Rádió 1 Miskolc visszavonta a kérelmét, a Médiatanács máris intézkedett a frekvencia pályáztatásának előkészítéséről – írja a media1.hu, amely megkereste a rádiót, de egy hete nem kapott választ a kérdéseire.

Megosztás

Related posts