Most már a mobilozókat is könnyedén elkapja a rendőrség

Megosztás

Egy kamerarendszernek köszönhetően vasárnaptól új időszak kezdődik az ausztráliai Új-Dél-Walesben, innentől a rendőrség napszaktól és időjárástól függetlenül játszi könnyedséggel ki tudja szűrni a vezetés közben mobilozókat.

A rendszer egyszerűen képes felismerni, hogy a sofőr telefont tart a kezében. “Ez a rendszer a közlekedési kultúra megváltoztatását szolgálja” – nyilatkozta az ausztrál sajtónak az új-dél-walesi rendőrfőnök helyettese, Michael Corboy.

Az új-dél-walesi szabályozás szerint vezetés közben csak kihangosított telefont lehet, kizárólag hívások fogadására és indítására használni. Minden más mobilhasználat szabálytalan. Az új rendszer mesterséges intelligenciával szűri majd ki a vezetés közben mobilozókat. A gép által leválogatott képeket aztán egy arra hivatott rendőr még a saját szemével is ellenőrzi, mielőtt büntetést foganatosítana. A hatóságok úgy számolnak, hogy az új kamerarendszer évente 135 millió felvételt készíthet majd. A rendszer bírálói szerint ez hatalmas terhelést jelent majd az új-dél-walesi bíróságoknak, mert ha csak a lefényképezett autósok 1,8 százaléka bukik le, az is évi 2,4 millió büntetést jelent majd, amit a megbírságoltak csak bíróságon tudnak megtámadni – írta a 444.hu.

Megosztás

Related posts