Fertőző agyhártyagyulladás végezhetett egy csecsemővel Ricsén

Megosztás

Borzalmas tragédia rázta meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ricse településének lakóit: egy 15 hónapos gyermek vesztette életét, az elsődleges vizsgálatok alapján fertőző agyhártyagyulladás miatt.

Hiába küzdöttek érte a kórházban, már nem tudták megmenteni az orvosok azt a 15 hónapos gyermeket, akit borzalmas állapotban szállítottak kórházba a napokban. A Ricsén élő család még mindig nem ocsúdott fel a szörnyű tragédiából, az édesanya a Blikknek számolt be az elmúlt napok megrázó eseményeiről.

„Kedden délelőtt nagyon magas láza lett a kisfiamnak, azonnal elvittük a körzeti orvoshoz, ő azonban egy szemcseppet adott neki,annak ígéretével, hogy ettől hamarosan jobban lesz” – mesélte könnyek között Istvánka anyukája. Állítása szerint az orvos azzal indokolta a döntését, hogy nem szeretne antibiotikumot adni, mivel a gyermek nemrégiben kapta meg a bárányhimlő elleni védőoltást, így félő volt, hogy a két hatóanyag gyengítené egymást.

Az agyhártyagyulladás tünetei azonban még egy szakember számára is nehezen ismerhetők fel, hiszen könnyen összetéveszthetőek egy súlyosabb influenzával járó betegség ismertetőjeleivel.

A várva várt javulás azonban nem történt meg. Istvánka egyre rosszabb állapotba került, édesanyja saját bevallása szerint már alig tudta őt felébreszteni, sőt, idővel furcsa véraláfutások kezdték ellepni a kisfiú testét. Ekkor érezte, hogy nagyon nagy a baj, ezért rögtön hívta a mentőket. Az orvosok azonban hiába küzdöttek minden erejükkel a 15 hónapos kisfiú életéért, nem tudták megmenteni őt. Az elsődleges vizsgálatok szerint Istvánka fertőző agyhártyagyulladásban halt meg, ezt a kórház a Tényeknek is megerősítette.

A család a borzalmas tragédia után teljesen összetört, az édesanya pedig két gyermeke egészségéért aggódik.

A tegnapi nap folyamán az M1-es autópályán is karantén alá vontak egy pihenőhelyet, mert egy gyermek fertőző agyhártyagyulladás miatt veszíthette életét.

Blikk.hu

Megosztás

Related posts