Egymást kommunistázzák a KDNP-sek

Megosztás

Feloszlatták a Kereszténydemokrata Néppárt szécsényi szervezetét.

Újabb fejezethez érkezett a kormánypártok szécsényi drámája. Közleményben jelentette be ugyanis Juhász Miklós, a kisebbik kormánypárt helyi elnöke, hogy “30 év sikeres működést követően megszűnik a KDNP szécsényi szervezete, miután az Országos Elnökség feloszlatta.”

A helyi szervezetet “egy rövid levélben” tájékoztatták a döntésről, és az egész eljárás során egyszer sem kérdezték meg őket, a koholt vádakkal szemben pedig nem védekezhettek – állítják a helyiek. A közlemény szerint Bablena Ferenc, a KDNP megyei elnöke (aki egyébként a szécsényiek állítása szerint volt MSZMP-tag) valódi koncepciós pert folytatott a helyi szervezet ellen.

A helyi kormánypártok közötti konfliktus egyébként akkor kezdődött, amikor a Heves megyei város Fidesz-szervezete nem a várost kilenc éve vezető kormánypárti Stayer Lászlót, hanem saját helyi elnökét, Varga Bélát szavazta meg polgármesterjelöltnek.

Noha fordulhattak volna bírósághoz a feloszlatással kapcsolatban, ezt nem tették meg, mert – mint mondják – “a jövőben egyáltalán nem kívánunk egy gyékényen árulni korrupt, áruló, volt MSZMP-sekkel, sőt inkább messze elkerüljük őket”. Magánemberként vagy civil szervezetként azonban továbbra is képviselni fogják a kereszténydemokrata értékeket.

Magyar Narancs

Megosztás

Related posts