Kívül tágasabb, vagy belül? A sorbanállás az orvosi ellátás rákfenéje

Megosztás

Megmozgatta az elmúlt napokban a facebookozókat a kórházi sorbanállás kérdése. Több csoportban, több fórumon is szóba került, milyen elképesztő körülmények várnak a laborvizsgálatra, azaz vérvételre érkezőkre – még mielőtt egyáltalán megérkeznének. Aki mostanában (mióta?) a Semmelweis vagy a B.-A.-Z. megyei kórházba megy avégett, hogy megszúrják, nemhogy a várótermet, de a kinti udvart is betöltő sorokra talál, még arról sem kap semmilyen tájékoztatást, milyen ügyben, mikor, menny időre kell beállnia, kérdezgetheti a “szabályokról” a többi ott várakozót…

Van, aki megdöbben, sokan átkozódnak vagy az egészségügyi kormányzatot szidják, akadnak, akik pedig már rég fenn sem akadnak az ilyesmin. Szerintük az a “normális”, hogy a magyar egészségügyi ellátásban lassan semmi sem normális… Mindeközben ismeretes, hogy a magyar kormány szakminisztere szerint az alapellátás hazánkban “tökéletes működik”, egy másik fideszes káder pedig korábban azzal vonta magára a népharagot, hogy az általuk teremtett egészségügyi minőséget “világszínvonalúnak” minősítette. Az átlagpolgárok milliós tömegeinek, köztük bizonyára olvasóinknak is, merőben más a mindennapos tapasztalata. Például azoké, akiknek vérvételre kell jelentkezniük az említett kórházak laborjainál.

forrás: Facebook

Szemezgessünk a legutóbb talált internetes hozzászólásokból:

Legalább bent vagy. A Csabai kapuban ugyanez a sor kint a hidegben kígyózik.

A szomorú az, hogy a 86 éves szívbeteg, magasvérnyomással élő,járni alig tudó édesanyámnak is végig kellett várni, de a szerencsés protekciósok egymás után mentek be előttünk.

A válasz: AGYRÉM!

Tegyük hozza, hogy a képen látható sor kb. 15 perc, az kibírható, és alternatívája 5500-ért ott van sorbanállás nélkül az Arany Corvinban.

Ez semmi! Van, ahol sorszámot kell húzni még ahhoz is, hogy a sorszámosztóhoz eljuss…

Gyurcsány jobb volt?

Meg Kádár? Meg Rákosi? Meg Szent István? Meg Könyves Kálmán?

Ahogy látom a fényképről a pozíciódat még jól is jártál. Én már kezdem ettől jóval távolabbról is!

Nekem a vizeletminta leadása nem sikerült ma. Vissza kell mennem holnap. És nem, nem azért, mert későn mentem.

De lehetsz még az első magyar női űrhajós!

A sorbanállás különösen a reggeli órákban valóban gyakori. Sok vizsgálatot csak akkor lehet végezni, főként vidékről sokan a reggeli busszal jönnek be, hogy utána még intézhessenek egyebet. De ki lehet bírni.

A boltot magam választom meg. Ezt nem, annak ellenére, hogy előre kifizetem az árát.

forrás: Facebook

… ez van kinn, akkor mi van benn? Na, én valahogy mindig így járok, amikor megyek… erre mondja valaki, hogy ez 15 perc! Szégyen, hogy ez ma így természetes pár embernek?!

Kinn a bárány, benn a farkas…

-14 fokban is készülhetett volna a kép.

Vagy szakadó esőben.

A múltkor megszámoltam, 100 fő felett volt a sor. Hárman vettek vért.

Vicces és egyben dühítő.

Megosztás

Related posts