A “horror éjszakája”, avagy minden idők egyik legdermesztőbb borsodi emberölése: ítélet

Megosztás

A megölt férfi barátnőjének végig kellett néznie a halálos kínzást.

A dövényi emberölésben tevékenyen részt vevő nőt – a harmadrendű vádlottat – is életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtotta jogerősen a Debreceni Ítélőtábla november 26-i ülésén; az első- és másodrendű vádlottra első fokon kiszabott életfogyton nem változtattak, míg a negyedrendű vádlott büntetését 3 évre enyhítették.

A táblabíróság a keddi ítélethirdetésen G. Marietta életfogytiglani büntetése esetében 25 évben szabta meg a feltételes szabadság legkorábbi időpontját.

A tábla kimondta, hogy az első fokon eljáró Miskolci Törvényszék tényállása megalapozott, a bűncselekmény minősítése és a vádlottak bűnösségének megállapítása is helyes.

Eszerint a vádlottak és a sértett jól ismerték egymást. A bűneset napján, vagyis 2018. február 4-én is együtt szórakoztak a dövényi kocsmában, ahol többször összevesztek, azonban az italmérés zárása után is együtt folytatták.

Az elsőrendű vádlott, V. Simon és a másodrendű vádlott, V. József vitája elmérgesedett V. Alberttel, előbbi kettő elhatározta a sértett meggyilkolását. V. Simon élettársa, G. Marietta (a harmadrendű vádlott) hazament, majd az autójában késsel, bicskával, karddal tért vissza. Időközben megérkezett V. Albert barátnője is, aki kérlelte a férfit, hogy menjenek haza, de ő nem hallgatott rá. Este 11 körül valamennyien beültek G. Marietta autójába azzal, hogy Putnokra mennek.

A három férfi a hátsó ülésen ült, V. Albert középen, míg a barátnője az anyósülésen utazott. V. Simon már a kocsiban közölte a sértettekkel, hogy „Most meghaltok mind a ketten”, majd előkerültek a kések. A férfi és a nő hiába kérte, hogy engedjék el őket, V. Simon többször megszúrta, megvágta előbbit, közben kijelentve, „Most vágtam el a nyakát!”.

Putnokra érve V. Simon korábbi élettársának (a negyedrendű vádlott) a házához mentek, ahol a még életben lévő V. Albertet a pincébe vonszolták. Miközben G. Marietta a telefonjával világított, a két támadó karddal, késsel szúrta és vagdosta az áldozatot, a barátnőjét pedig kényszerítették, hogy végignézze az élettársa kivégzését (a nyomaték kedvéért G. Marietta combon is szúrta a rémült nőt).

A gyilkosságot követően a holttestet szőnyegbe csavarták, betették az autóba, majd a volt élettárs segítségével hozzáláttak a nyomok eltüntetéséhez. A véres ruhákat, a bicskát és a sértett telefonját elégették, a vérnyomokat feltakarították, a holttestet visszavitték Dövényre, ahol egy emésztőbe dobták. V. Albert barátnőjét egy napon át fogvatartották, fenyegették, megtiltották, hogy az esetről beszéljen. Másnap azonban bejelentést tett a rendőrségen.

Az ítélőtábla nem fogadta el a védői érveléseket, miszerint V. Simonon kívül mindenki fenyegetettség hatására cselekedett. A tények nyomon követhetőek és azok cáfolják a vádlottak védekezését. A rendkívül brutális bűncselekmény a „horror éjszakája” volt a sértett és hozzátartozója számára – fogalmaztak.

V. Simont, V. Józsefet és G. Mariettát előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és személyi szabadság megsértése miatt mondták ki bűnösnek. A két férfi társtettesként, a nő bűnsegédként követte el a terhére róttakat. Az elsőrendű vádlott legkorábban 35 év, a másodrendű 25 év múlva szabadulhat a fegyházból. A negyedrendű vádlottat első fokon bűnpártolás bűntette miatt 4 év börtönnel sújtották, mint írtuk, ezen enyhítettek.

Borsodihír.hu

Megosztás

Related posts