Szeretné, hogy a gyermeke a török diktátor iskolájában tanuljon?

Megosztás

Petíció indult Erdogan budapesti iskolaalapítása ellen. Biztonsági kockázatot jelent a török diktátor magániskolája Magyarországon – írja a Nyugati Fény weboldal.

Nagy vihart kavart, amikor egy hónapja kiderült, hogy a háborús bűnös török diktátor, Recep Tayyip Erdogan lobbiszervezete, a Maarif Alapítvány engedélyt kapott magániskola alapítására Budapesten.

A szervezet egyik fő célja – Erdogan politikájának népszerűsítése mellett -, hogy fokról fokra visszaszerezhesse a Fetullah Gülen alapítványaihoz tartozó nemzetközi iskolahálózat tagjait. A Maarif azonban több szálon kötődik különböző iszlamista terrorszervezetekhez, jelenlegi alelnöke, Osman Nuri Kabatepe pedig alapítója volt az IHH-nak, annak az állítólagos segélyszervezetnek, amely majdnem minden komolyabb iszlamista terrorszervezethez ezer szállal kötődik, és amit a CIA már 1996-ban radikális szervezetnek minősített.

A fővárosi kormányhivatal ennek ellenére engedélyezte, az Oktatási Hivatalnál pedig már aktív státuszú oktatási intézményként szerepel a Maarif Általános Iskola és Gimnázium, pedig csak jövő tanévtől kezdenék meg az oktatást az egykori ferencvárosi Harsányi János Szakközépiskola épületében. A 2020/21-es tanévben 240 tanulóval akarnak indulni: 160 általános iskolással és 80 gimnazistával.

Ferencváros momentumos képviselője, Jancsó Andrea petíciót indított az intézmény engedélyezésével szemben. Mint írja: “A török eredetű magániskola megnyitásáról sem az önkormányzat, sem a József Attila lakótelep lakossága nem kapott tájékoztatást. Így azt sem tudjuk, pontosan milyen pénzből finanszírozzák az iskolát, és hogy jelent-e biztonsági kockázatot a működése”.

A petíció aláírására itt van lehetőség

Nyugati Fény

Megosztás

Related posts