“A jógázás démonokat energizál” – hangzott el a Hit Gyülekezetében

Megosztás

Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezetője és az Orbán-kormány elkötelezett támogatója a jógát szakértette hosszasan, vette észre a 444.

Ezt a keletről származó mozgásformát egyébként emberek milliói választják világszerte jótékony fizikai és lelki hatásaiért. A jóga eredetileg a hinduizmus indiai kulturális környezetében fejlődött ki, ám a nyugati országokban a vallásos körítéstől lecsupaszítva gyakorolják.

Németh Sándor szerint viszont a jógázók minden esetben démonokat idéznek meg.

A Hit Gyülekezete YouTube-csatornájára feltöltött videóban kifejtette, hogy a jógát nem lehet leválasztani annak vallási részétől, azaz, hogy a keleti okkult világnézet része, és eredendően a démonok tiszteletére szánták.

Németh szerint a jógázás nem egészséges dolog, sőt démonokat energizál.

A Hit Gyülekezete vezetője ezután arról beszél, a jógaszalonokba járó “hölgyek és kisasszonyok, akik nagyon szépek akarnak lenni”, hatalmas pénzeket költenek el, hiszen a jóga Budapest legdrágább negyedeiben a legnépszerűbb.

Németh szerint a legprimitívebb, barbár törzseknél is láthatjuk, hogy a mozgással idézik meg a démonokat. Szerinte az európai mozgáskultúra ugyanakkor évezredeken keresztül tisztult, a görögök vívmánya, hogy a természetes életrendnek megfelelő mozgáskultúrát próbáltak kialakítani. A birkózásnak, futásnak a természetes erőhöz van kapcsolata, ezért nincs démonikus forrása.

És bár az olimpiákon is idegen isteneknek áldoztak, nyilvánvaló, hogy az a mozgáskultúra a természetes életrendből származik.

Ezután kiderült, hogy Németh problémája az animista megközelítéssel van, ahova odasorolja a buddhistákat is a keleti vallások kultuszai mellett.

És akik bemennek a jógaszalonokba, azok szerinte nem tudnak hinni. A démonok feladata pedig az, hogy az emberek szívét rombolják le.

hvg

Megosztás

Related posts