Megtört “Viktor álma” – Walesben nem volt esély (videók)

Megosztás

Kikapott az agyontámogatott és -hájpolt magyar futball reprezentánsa, a nemzeti tizenegy a sorsdöntő EB-selejtezőn. Magyarország ellenfele Wales volt a kedd esti idegenbeli meccsen. A végeredmény 2-0 lett.

Utolsó Európa-bajnoki selejtezőjén vereséget szenvedett a magyar labdarúgó-válogatott, ezzel negyedik helyen végzett a csoportjában. A hat legutóbbi meccséből egyet nyert a csapat.

Magyarország az utóbbi évek két legnagyobb bravúrjával, a vb-ezüstérmes Horvátország (2-1) valamint a sorsolás előtt a második kalapból érkező Wales legyőzésével (1-0) az utolsó, nyolcadik forduló előtt még továbbjutó helyen áll selejtező csoportjában.

Hogy a két bravúrnak legyen értéke, kellett egy harmadik, egy walesi győzelem. 34 éve nem sikerült azonban legyőzni idegenben a magyarnál magasabban jegyzett válogatottat. Most sem.

A szövetségi kapitány, Marco Rossi magyar sállal a nyakában várta a meccset. Az volt az alapötlete, hogy Dzsudzsák Balázs majd helyenként középre húzódva zavart okoz, így viszont a bal oldali védekezést elsősorban Nagy Zsoltnak kellett volna megoldania, és a felcsúti bekknek ez nagy terhet jelentett. Ahogy lehetett várni, a magyar válogatottba visszatért a szeptemberben és októberben sérüléssel bajlódó Nagy Ádám és Pátkai Máté is. Rendkívül fontos szerep hárult rájuk, mert tőlük vártuk az ellenfél támadásainak megszűrését, egyben a mieink építését.

Aztán… Ramsey első gólja Bale beadásából:

https://tiger.cdnja.co/v/5o/5Ov2.mp4

A legnagyobb magyar helyzet, Szoboszlai, majd Sallai előtt.

https://tiger.cdnja.co/v/70/70WR.mp4

És végül Ramsey második gólja:

https://tiger.cdnja.co/v/ey/eyp2.mp4

Az utolsó negyedórában már nem volt sok esemény, a legvégén a lelkes hazai szurkolók ünnepelték a csapatukat.

A csapatból Lovrencsics Gergőt viselte meg leginkább a vereség, a gyepen ülve küszködött a könnyeivel, előbb a csapattársai, majd a Lipcse védője, Ampadu kezdte vigasztalni.

Ryan Giggs játékosként nem jutott ki Eb-re, edzőként igen, mindjárt az első feladatát jól oldotta meg.

Magyarországnak marad a Nemzetek Ligája. Pénteken fog majd kiderülni, melyik ágra kerülünk a négyből. Skócia, Izrael, Izland és Bulgária jöhet elsőre. Egy biztos, az első meccset idegenben kezdjük, egy győzelem után viszont akár a Puskás Arénában is pályára léphet a csapat. A csoport harmadik helyén végző Szlovákia is a Nemzetek Ligájából próbálhatja meg kivívni az Eb-részvételt, őket a B divízióba sorolták be Boszniával, Írország és Észak-Írországgal együtt.

Baráth Botond:

„Nem kellett volna 2-0-ra kikapni, nem ez a realitás. Most már mást nem tehetünk, felkészülünk a márciusi meccsekre. Aki jön, meg kell verni, nem is foglalkoztam még azzal, ki jöhet. Fel kell állni, mert ha ott maradunk a padlón, akkor nem lesz belőle semmi, oda kell tenni magunkat a folytatásban. Amíg lehetőség van, küzdünk. Nincs veszve minden, van még két meccs.”

Sallai Roland:

„Semmit nem valósítottunk meg abból, ami megbeszéltünk. Ha a nagy helyzetemnél rüszttel lövöm el a labdát, talán gól lett volna. Legközelebb tudok javítani. Pontatlanok voltunk, elveszítettük a párharcokat. Öt pontos passzunk nem volt, belehibáztunk minden támadásunkba, nem tudtunk végigvinni egy normális akciót. Ebben minden benne van. Nem tudunk mit csinálni, el kell fogadni az eredményt.”

Marco Rossi szövetségi kapitány:

Nem szeretek veszíteni, amikor kikapok, akkor is máshogy szeretnék kikapni. Mindenkinek fel kell fognia Magyarországon, hogy képességbeli hiányok vannak, ezt egyértelműen ki kell emelnem. Felelős vagyok én is, mert túl sok meccset vesztettünk. Ha akarják, akkor elmegyek, akár már ma, nem holnap, de szeretném megoldani a problémákat. Horvátországban a komplett középpálya, most majdnem a komplett védelem kiesett, ez még a legjobb csapatoknak is gondot jelentene, balszerencsések is voltunk ilyen szempontból, de vannak határaink, és ez jobban kijön idegenben, nehezebb ezen túllendülni.

Index.hu

Megosztás

Related posts