Facsemetékkel “egy szebb jövőért” – de nem kampány!

Megosztás

“Már nincsen kampány, de mégis fura ez a sorozat a gyerekekkel, nem?” – szólt egy kommentár a miskolci önkormányzati hetilap friss cikkéhez. A Minap weboldalának híradása szerint a fideszes színekben – az áruló Csontos Róbert visszalépésével – ismét képviselővé választott Deák-Bárdos Mihály gyerekekkel körülvéve magát került fotósorozatra, faültetés címszó alatt.

Egyetlen fa négy ember oxigénszükségletét fedezi – ezért ültettek fát Miskolcon a Pitypang Óvodában, Gesztelyben, Hajdú-Bihar megyében, ma pedig újra Miskolcon. Tíz facsemetével a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola udvarán folytatódott az Ébredj! mozgalom faültetési akciója. Mint a cikkből kiderül, a kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmét a környezetre és klímavédelemre. A legtöbb fát az iskola sportudvara mentén ültették el, hogy ha megnőnek nyáron árnyékot adjanak a tornázó gyerekeknek. A munkában a diákok is aktívan részt vettek.

Hernádnémetitől Hajdú-Bihar megyéig 60 helyszínen ültettek már fákat a mozgalom tagjai.

Az Ébredj! mozgalom helyi képviselője, Falticska Viktória a Miskolc Televízió érdeklődésére elmondta, ezúttal a Magyarországon őshonos korai juhart és magas kőris fákat telepítettek.

A városrész önkormányzati képviselője, Deák-Bárdos Mihály is aktívan részt vett a faültetésben. Mint mondta, minden olyan közösségi eseményben próbál részt venni, ami a terület épülését szolgálja. Az ő itteni (14. körzet) képviselősége azért pikáns, mert azt legalább részben annak köszönhetően nyerte el október 13-án, hogy az ellenzék által indított riválisa meghökkentő módon kevéssel a voksolás napja előtt visszalépett… Az ellenfél ilyesfajta “eltakarítása” Deák-Bárdos elől legalábbis szokatlan és kérdéseket vet fel

A faültetés Mályiban folytatódik majd: a Középső-tónál 40 darab fát telepítenek majd az önkéntesek.

Minap.hu

Megosztás

Related posts