“Az utak állapotára nincs is szó” – ez ma már nem hír, húsz éve volt az

Megosztás

A téli felkészülés mellett az útjavításra is figyelnie kell a közút­kezelőnek – írja Borsod Online egy trükkös cikkében. A folytatás szerint: egyelőre nem tudni, mennyire lesz kemény a tél, de a tavalyi példátlan időjárási viszonyokból okulva központi intézkedési tervvel készül a megyei közútkezelő – minderről még az Észak-Magyarország 1999. november 12-i száma tudósított. A sajtóbeli időutazás révén kiderül, hogy a megye 7 ezer tonna sót és 15 ezer tonna egyéb szóróanyagot szerzett be, Miskolcon 2600 tonnával várták a telet.

A jó hír, hogy a technológiai, gépparki helyzet jelentősen javult, bár a nagyobb kapacitású, valóban korszerű eszközökből most is kevés van (nincs elég pénz a drága gépekre). A géppark 15 nagy teljesítményű teherautóval bővült, így a kis hó eltakarításában és a csúszásgátlásban jól állunk – idézi az illetékest az Észak-Magyarország újságírója.

A rossz hír: az utak állapota, ha lehet, még rosszabb, mint tavaly volt. Ebben az évben többszörösen sújtotta megyénket az ár- és a belvíz. A burkolat helyreállítására is koncentrálnia kell a szolgáltatónak.

Maga a hálózat is sok probléma forrása – a megyében mintegy 520 kilométeren az út szélessége nem éri el a 6 métert.

Megtudjuk még, hogy a vonatkozó rendelet szerint a havazás észlelésétől számított 1-2 órán belül meg kell kezdeni, 4-6 órán belül be kell fejezni a főutakon a hóeltakarítást, síkmentesítést.

A hófúvás okozta akadályok megszüntetése fontossági sorrendben történik majd. A kritikus helyeken – így a 3-as, a 35-ös és a 37-es főúton – lezárható útszakaszok terelőit már kijelölték. Készül a rendőrséggel kötendő együttműködési megállapodás is. Ez tehát a pontosan két évtizeddel ezelőtti helyzet a megyei napilap akkori cikkének tanúsága szerint.

Borsod Online

Megosztás

Related posts