Az Orbán-család tovább gazdagodik, a lakosság egy jó része nyugdíj előtt meghal…

Megosztás

Újabb sikereket ünnepelhet a miniszterelnök családja: Orbán Győző a 88., Tiborcz István a 91. helyen szerepel a 100 leggazdagabb cégtulajdonos között a Forbes magazin listáján. Megjelent a Nyomtass Te is 120. lapszáma!

Arról, hogy hogy mennek ezek a gazdagodások, a New York Times írt újabb cikket. Ebben beszámolnak róla, hogy Magyarországon, valamint Közép-és Kelet Európa nagy részén a mezőgazdasági támogatások zöme „a jó összeköttetéssel rendelkező hatalmasok zsebébe vándorol”. A riport arra is kitér, hogy Orbán Viktor bár az EU nagy bírálója, mégis EU-s pénzek felhasználásával teszi gazdaggá családját és barátait, védi meg politikai érdekeit. 

Nem ennyire szerencsés az a közel 30 ezer magyar felnőtt, aki évente még a nyugdíjkorhatár előtt meghal. További 13-14 ezer nyugdíjas a korhatár elérése után öt éven belül ugyancsak elhalálozik. Ugyanakkor az egészségben eltöltött időszak Magyarországon férfiak esetében mindössze 60, nők esetén 61 év.

De nem tartozik a szerencsések közé a szakképzésben dolgozó 30 ezer tanár sem, akik az új szakképzési törvény életbelépése után a tervek szerint elveszítik közalkalmazotti jogviszonyukat; ezt a húzást béremeléssel próbálja kompenzálni a kormány.

Végezetül egy jó hírről is beszámolunk: a Publicus Intézet felmérése szerint növekedett a lakosság közélet iránti érdeklődése az utóbbi hónapokban. Arra a kérdésre, hogy elmenne-e az illető szavazni, ha most vasárnap lenne a parlamenti választás, kiugróan sokan, 77 százalék felelte azt, hogy biztosan elmenne, további 8 pedig valószínűleg elmenne. Ráadásul teljes összefogás esetén az ellenzékkel többen szimpatizálnak (32%), mint a Fidesszel (29%). 

A teljes lapszám itt tölthető le: Nyomtass te is 120. lapszám

kiemelt kép: Pápai Gábor, Népszava

Megosztás

Related posts