Magyar Hírlap: “Főállású lázító Miskolcon”

Megosztás

Megosztó alpolgármestert választott Veres Pál – ezzel a címmel közölt propagandacikket a kormánymédia egyik zászlóhajója. A Magyar Hírlap arról értekezik, hogy Varga Andrea híresen “megosztó személy” lenne a borsodi megyeszékhelyen. Túllépve azon, hogy a most hivatalba lépett új alpolgármester nem mondható széles körben ismertnek a városban (nem volt soha politikus, nem volt magas pozícióban eddig, stb.), a reakciók alapján úgy tűnik, a legtöbben szimpatizálnak a személyével, friss megbízatásával.

A Magyar Hírlap azonban így fogalmaz: “A múlt pénteken megalakult Miskolc közgyűlése, a huszonnyolc fős, ellenzéki többségű testület Varga Andreát választotta alpolgármesternek. Első körben módosították az szmsz-t, megemelték a bizottsági tagok számát és az illetményeket, valamint az eddigi egy tanácsnok helyett ezentúl nyolc lesz. Bár Veres Pál polgármester egyre-másra azt hangsúlyozza, hogy integratív városvezető akar lenni, ezzel szemben a kormánypártok nem kaptak a választási eredményüknek megfelelő arányban bizottsági helyeket, és ugyancsak nem szolgálja a lövészárkok betemetését az alpolgármester személye sem.

Ezek után a rendre a Fidesz és az Orbán-kormány álláspontját, ideológiáját követő sajtóorgánum az alábbiak szerint sorolja a “bűnöket”:

Varga Andrea önéletrajza szerint védőnő, szociológus, 2015-től az Autonóm Területi Szakszervezet elnöke. Közszereplőként igazán akkor tűnt fel, amikor 2015-ben a „fekete ruhás nővérrel”, Sándor Máriával és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetével együtt szervezték az utcai akciókat, bár már korábban is felszólalt például a Közmunkás Szakszervezet és az MSZP által szervezett 2015-ös éhségmenet miskolci állomásán. Miután 2016 februárjában Miskolcról elindult a „kockás inges tanárlázadás”, Varga Andrea drámai hangvételű, forradalmi retorikájú beszédeket mondott a tüntetéseken, és azóta is rendszeres szereplője a különféle tematikájú kormányellenes demonstrációknak.

A Facebookon több miskolci közéletű fórumban is felbukkant a fenti újságcikk, és sok tucatnyi komment született rá reagálva. Van, aki egyenesen azt írja:

A cím így helyes: Integráló alpolgármestert választott Veres Pál.

Van, aki megfordítja a dolgot:

Ezzel a cikkel nem tudják megbántani. Amit leírnak, mind mind jó cselekedet, Andrea emberekért tett, küzdelmes éveinek leírása.

Köszi, hogy felemlegetik a “múltját”, minden jóérzésű magyar ember büszke lehet(ne) rá! Én az vagyok! Örülök, hogy Vele és Sándor Máriával ott lehettem a tüntetéseken!

Úgy tálalják Andiról az információt (hogy tüntetéseken felszólalt, stb.), hogy az eddig is mindenki számára teljesen nyilvánvaló volt. Jól leleplezték!

A 2015-ös fotón: Mendrey László, Sándor Mária és Varga Andrea a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete sajtótájékoztatóján, Fotó: Molnár Ádám, Népszava

Megint mások, persze, a pártpolitikai érdekellentétek mentén közelítik meg a kérdést, illetve az ezek nyomán kialakult sajtóviszonyok inkriminált szereplőjéről alkotnak véleményt:

Magyar Hírlap? Se Magyar, se Hírlap.

Nincs itt a figyesz oldaláról semmilyen konszolidáció! Polgármester úr mikor érti meg, hogy minden nappal aláássák a székét minden a házban megtartott, keblünkön melengetett kígyók!

Egyeseknek nehezükre esik a vereség feldolgozása, ennyi az egész. A Fidesznél ez mindig is így volt.

Varga Andrea nem fideszes, nem fogja a Lendvai utcában kérdezni, hogy mit is csináljon! Közösségért tevékenykedett eddig is, azokat képviselte, akik mögé nem állt a hatalom – egyszerű embereket!

Tényleg megosztó: a tisztességes és a tisztességtelen, a szakértő és a fogalmatlan, a civil és a pártkatonák között.

Amit leírtak róla, az pozitív emberi hozzáállás.

A maga módján minden ember megosztó, ráadásul a leírtak egy harcos, döntései és elvei mellett kiálló személy képét festik le. Ha mindezeket a kormány szolgálatában tette volna, akkor a KCS nevű tartalomszolgáltató hozsannázó cikkben éltetné. Megjegyzem, hogy a kormánypárti képviselők húsz százalékos küszöb felett kaptak helyet a testületben, ami hozzávetőleg megfelel a mandátumok számának.

Az éhségmenetet nem az MSZP szervezte.

Nem értem, hogy a Fidesznek miért érdeke az, hogy a fekete ruhás nővért rossz színben tüntesse fel. Vagy még mindig azt akarják magyarázni, hogy igazából minden rendben van a magyar egészségügyben?

Legyünk már egy kicsit türelmesek, hagyjuk, hogy kialakuljanak a dolgok. Ha jól alakulnak, akkor örüljünk, ha meg nem, akkor majd téphetjük a szánkat.

Magyar Hírlap, Facebook

Megosztás

Related posts