A Bükkalján vezetik végig a Miskolc és Eger közötti kerékpárutat

Megosztás

A beruházásban 32 kilométeren teljesen új nyomvonal létesül, 10,75 kilométeren felújítás történik, míg és 4,45 kilométeren kijelölik az útvonalat – közli a Magyar Építők weboldal nyomán az Egerhirek.

Régóta vágyálom már egy közvetlen kerékpárút Eger és Miskolc között, ami most úgy tűnik, lassan megvalósulni látszik. A festői szépségű táj, a vadregényes környezet, – borítékolhatóan – messze földről vonzza majd a kerékpáros turistákat Egerbe és a páratlan szépségű Bükkbe.

A Bokút-Terv Kft. készíti elő a Miskolc és Eger összekötését biztosító kerékpárutat, az engedélyezési és kiviteli terveit elkészítve.

A TED-en megjelent adatok szerint a beruházásban a meglévő vagy fejlesztés alatt lévő kerékpáros utakat kötik össze, új szakaszokat is kialakítva Miskolc és Eger között.

A feladat keretében 32 km hosszon teljesen új kerékpárút nyomvonal létesül, 10,75 km hosszon felújítás és 4,45 km hosszon kijelölés keretében kell az egybefüggő kerékpárutat megtervezni. A nyertesnek a megvalósításhoz kapcsolódó engedélyes és kiviteli terveket kell elkészíteni.

A hirdetmény egy a turisták és kerékpárral kirándulók számára erősen vonzó északkelet-délnyugat útvonal létrehozását tűzi ki célként. „A történelmi emlékekben és természeti szépségekben egyaránt gazdag Bükki Nemzeti Park déli oldalán vezetett kerékpárút számtalan látványossággal szolgál a kirándulni vágyók számára” – áll a közbeszerzésben. A projekt fontos elemeként a termál fürdőjéről is híres Bogács bekötését is belefoglalták a beruházásba.

Egerhirek.hu

Megosztás

Related posts