Ez a videó a nyitómeccsre készülő Puskás Aréna minden szépségét elénk tárja

Megosztás

Néhány nappal a hivatalos megnyitó előtt az aréna, a játéktér és a lelátó fölött is végigrepülhetünk, de az öltözőkbe is betekinthetünk.

Látványos videót tett közzé a Magyar Építő Zrt. és a ZÁÉV Zrt. generálkivitelezésében megépült Puskás Aréna hivatalos Facebook-oldala. A drónfelvételeknek köszönhetően a stadion, a játéktér és a lelátó fölött is végigrepülhetünk, a videó ugyanakkor az öltözőkbe is bepillantást ad.

A magyar fociválogatott ezen a pénteken avatja a Puskás Arénát az Uruguay elleni barátságos találkozóval.

Repülj velünk!

Fürjes Balázs, a Puskás Aréna tervezését és építését irányító kormánybiztos tegnap este az M4 Sporton, a Góóól! 2-ben bemutatott egy ütős kis drónfilmet. Ezt itt! Fogyasszátok egészséggel!

Posted by Puskás Aréna on Monday, November 11, 2019

Az új nemzeti stadion a régi Népstadion helyén épült meg, melyet a felső szektorok (az úgynevezett karéj) kényszerű bezárása miatt 2001 óta már nem lehetett teljes kapacitásával használni, ami miatt számos teltházas mérkőzés hiúsult meg.

A kormány 2013-ban döntött az új stadion megépítéséről a munkák 2016 elején kezdődtek meg a régi stadion bontásával. A 2017-es évben zárult az alapozás és a cölöpözés; 2018-ban fejeződött be a szerkezetépítés, a külön kihívást jelentő tetőszerkezet-építéssel együtt; majd az idei évben értek véget az épületgépészet munkálatai.

Ahogy azt korábban is jeleztük, az elmúlt évtizedek legnagyobb magyar építési projektje teljes mértékben magyar szereplőkkel valósult meg a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja (KKBK) Nonprofit Zrt. beruházásában. Ennek megfelelően a két generálkivitelező mellett a műszaki ellenőri feladatokat az Óbuda Group és a Főber Zrt. látja el, a tervezési munkákat a Közti Zrt. végezte el, a stadion vezető tervezője Skardelli György. A kivitelezés során a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. készítette és szerelte az acélszerkezetet, míg a szerkezetépítés feladatait a West Hungária Bau Kft. és az Épkar Zrt. oldotta meg.

Magyar Építők

Megosztás

Related posts