Egy ellenzéki lenullázta volna a közmédia költségvetését, de Boldog István azonnal a mesecsatorna védelmére kelt

Megosztás

Boldog István fideszes országgyűlési képviselő valami egészen furcsa, meglepő dolgot posztolt hétfő délután a Facebookjára:

Ma a költségvetési bizottság ülésén politikai okokból be akarta tiltani az ellenzék a magyar népmesét, a magyar sportot és a magyar kultúrát sugárzó közszolgálati csatornákat is. Én és kormánypárti képviselőtársaim ezt nem hagytuk és leszavaztuk a javaslatot! – írta, és hozzá ezt a képet osztotta meg:

Ha ránézünk erre a “csíkisörösen betiltvázott” képre a közmédiás logókkal, illetve megnézzük a szöveget, amiben egy kétharmados parlamenti többséggel rendelkező párt képviselője azzal riogatja követőit, hogy néhány ellenzéki képviselő majdnem betiltotta a teljes közmédiát, egy olyan bizottságban ráadásul, ahol eleve 10-5-ös arányban van többségben a Fidesz-KDNP, szóval hát minimum felmerül az emberben a kérdés, hogy: mi van???!!!

Viszont csak úgy biztosan nem írna ki ilyet a fideszes képviselő, ezért első körben megkerestük a DK-s Varjú Lászlót, aki a költségvetési bizottság elnöke, hogy milyen ellenzéki képviselői felvetésre utalt Boldog István.

Varju elmondta, valóban szavaztak egy módosító indítványról a közmédia költségvetésének elfogadásakor:

Szabó Szabolcs független képviselő egy módosítóban kérte, hogy a magyarországi közmédia így, ebben a formájában egyetlen fillért se kapjon 2020-tól.

A parlamenti általános vita után, hétfőn a parlament költségvetési bizottságban tárgyaltak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2020. évi egységes költségvetéséről, amihez Szabó Szabolcs egy olyan módosítót adott be, ami a tervezett 93 milliárdhoz képest nulla forintot szavazott volna meg. Indoklásában azt írta:

“az MTVA a következő évben is elképesztően magas összeget kapna a tervezet szerint a kormányzattól a közszolgálati csatornák működtetésére. Miről is van szó valójában? A közszolgálati csatornák tájékoztatása lassan már köszönő-viszonyban sincs a tényekkel: számos hazánkat érintő eseményről, történésről nem is adnak tájékoztatást, ha az a regnáló hatalmat kellemetlen színben tüntetné fel. Hazugságok, hamisított, irányított hírek özöne ömlik ezekből a csatornákból, miközben a kormányzatot támogató szlogenekkel van tele, olyan lózungokkal, amelyeket a kormányzat kommunikációs gépezete kreál.

Ennek a műsorszolgáltatásnak köze sincs a közszolgálatisághoz, ma már egyetlen elemében sem, az csupán a kormányzó Fidesz-KDNP kampányeszköze. Nyilván ez az oka annak is, hogy ezen csatornák nézettsége szinte alig mérhető – és annak is, hogy egyetlen fillért sem érdemel a fenntartása a magyar adófizetők pénzéből – írta.

Index.hu

Megosztás

Related posts