Kormánymédia: “Aránytalan helyosztás Miskolcon!”

Megosztás

A miskolci önkormányzatnál a bizottsági helyek elosztásánál a Fidesz-KDNP 41 százalékos választási eredménye nem jelenik meg, még a harminc százalékot sem éri el a kormánypárti képviselőknek szánt bizottsági helyek aránya – matekozik a Magyar Hírlap napilap weboldala.

Veres Pál (Függetlenek SZIVE-MSZP-Momentum-Párbeszéd-Jobbik-LMP-DK-Mindenki Magyarországa-Velünk a Város) mindenütt azt hangsúlyozza, hogy integráló polgármester akar lenni Miskolcon, ezzel szemben a bizottsági helyek elosztásánál a Fidesz-KDNP 41 százalékos választási eredménye nem jelenik meg, még a harminc százalékot sem éri el a kormánypárti képviselőknek szánt bizottsági helyek aránya – mondta a lapnak Alakszai Zoltán, a Fidesz-KDNP helyi önkormányzati képviselője, volt polgármester-jelöltje.

Mint az újság írja, Alakszai az ellenzéki vádakra reagálva leszögezte, pénzügyileg rendezett és gazdaságilag egyértelműen növekvő pályán lévő Miskolcot adtak át, miközben a Fidesz-KDNP 2010-ben 36 milliárd forint banki tartozást örökölt a korábbi baloldali városvezetéstől. Az eladósodottságot sikerült az akkori negyven százalékára csökkenteni, miközben a visszafizetés garanciáját jelentő városi adóbevételek közel a duplájukra növekedtek.

A Borsod24 teszi hozzá a fentiekhez:

Alakszai Zoltán miután városi jegyzőségéről lemondott, illetve polgármester-jelöltként (Fidsz-KDNP) elvesztette a választást (ám pártlistáról bejutott a testületbe), az új önkormányzat megalakulásával a Városgazdálkodási és üzemeltetési bizottság tagjává, valamint koordinációs tanácsnokká tették őt.

Magyar Hírlap

Megosztás

Related posts