Szorosabb együttműködés az ellenzékben, “csak ne tagadjuk le az ideológia különbségeket”

Megosztás

Interjút adott az LMP politikusa, Ungár Péter a Népszavának. Ebben először arról kérdezik, létezik-e még a párt. Ugyanis sem a tavaszi EP-választáson, sem az őszi önkormányzatin nem szerepeltek valami jól.

„Az viszonylag természetes, hogy a hozzánk hasonló zöld pártoknak vannak válságos időszakai. A német zöldek még a parlamentből is kiestek, de az osztrákoknál is voltak gondok. Mi szerintem már kezdünk kilábalni ebből”

– válaszolta a kérdésre Ungár.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke korábban arról beszélt, a legtöbb kérdésről ugyanazt gondolják az LMP-sekkel és a párbeszédesekkel, majd jelezte is, kérdéses, miért vannak egyáltalán különböző pártokban. Erre az LMP politikusa azt mondta, szerinte sok dologról nem ugyanazt gondoljuk, de ez természetes.

A Momentum mindenféle degradálás nélkül liberális párt, mi pedig zöldek vagyunk. A Párbeszéd pedig nem tudom, milyen.

De azt elképzelhetőnek tartja, hogy szorosabb lesz az együttműködés a három párt között, csak „ne tagadjuk le az ideológia különbségeket.” Kiemelt egy fontos tanulságot is a mostani választások után, ami pedig az előválasztás.

Önmagáról azt mondta, a bizonytalanokhoz, a Fideszből kiábrándultakhoz szól, „anélkül, hogy rasszistának, hülyének, becstelennek bélyegezném őket. Ennek a mérsékelt hangnak helye van egy ellenzéki zenekarban.”

hvg.hu

Megosztás

Related posts