Nyitva volt a Városháza, egy napra mindenképp

Megosztás

Az elmúlt néhány évben a Városháza “bezárásának” folyamatát érzékelhette az egyszeri miskolci polgár. A megelőző (két) ciklus önkormányzati vezetésének ars poeticája értelmében egyre több bezárt ajtó, korlát, fal létesült a polgármesteri hivatal új épületszárnyában – a szó átvitt és valóságos értelmében egyaránt. A cél látható volt: ne nagyon mászkáljanak a “civilek” a hivatali folyosókon, lépcsőházakban, de még az előtérben, aulában se. Ennek most jelképesen véget vetett az új vezetés – legalábbis, egyelőre egy napra.

Kinyitották a Városházát- olvasható a Minap webújság címe. Valódi és szimbolikus értelemben is nyitott városházát szeretnénk megvalósítani Miskolcon – jelentette ki Veres Pál polgármester a pénteki alakuló közgyűlést követően, a hivatal aulájában megrendezett kötetlen beszélgetésen.

November 8-án, pénteken délután megalakult Miskolc új közgyűlése. Közvetlenül ezt követően Nyitott városháza címmel szerveztek meg egy programot, ahová a Velünk a Város frakció, a polgármester és alpolgármestere, Varga Andrea várta egy kötetlen beszélgetésre a városlakókat, akik teljesen megtöltötték a városháza auláját.

A vastapsot kapó Veres Pál köszöntőjében arról szólt, hogy valódi és szimbolikus értelmében is nyitott városházát szeretnének meghonosítani Miskolcon, ami azt jelenti, hogy várják és fogadják a miskolciak kérdéseit, felvetéseit, igyekeznek minden problémára megoldást találni.

– A város önkormányzata csak akkor működhet sikeresen és eredményesen, ha a döntések előkészítéséről is széles körben értesülnek a helyiek – fogalmazott a városvezető, aki hozzátette: valódi szolgálatként tekint munkájára, és szeretne méltó lenni azokhoz az elődeihez, akik naggyá tették a várost, megvalósították a Nagy-Miskolc ideát.

Ismertette: a következő hetekben számba veszik a megoldandó problémákat, de rövid türelmet kért, hiszen számtalan elvárás, kérés érkezett már be eddig is hozzájuk, „varázspálcával azonban nem rendelkezem”, hogy mindenre azonnal megtaláljuk a megoldást, tette hozzá.

– Idő kell, hogy mindent komplex módon tudjunk kezelni. Azt mindenesetre már láthatták, hogy ahol be kell avatkozni, ott azonnal lépünk, és keressük a megoldást – fogalmazott Veres Pál, aki azzal zárta mondandóját: kötetlen beszélgetésre hívták a miskolciakat, ismerkedésre, barátkozásra, „mert tapasztalataim szerint ebből volt a legnagyobb hiány az elmúlt időszakban”.

A képviselők a városlakók előtt is fogadalmat tettek, majd a Kossuth Lajos Koszorúja Alapítvány elnöke, Mezei László oklevelet adott át Veres Pálnak.

Minap.hu

Megosztás

Related posts