Megvan a lebukott-lemondott Borkai utódja? De legalábbis a Fidesz jelöltje?

Megosztás

Dézsi Csaba Andrást jelölheti a Fidesz a lemondását bejelentő Borkai Zsolt helyett a győri időközi önkormányzati választáson.

A botrányba keveredett győri polgármester, Borkai Zsolt pénteken délután 4 órakor mondott le hivatalosan, de előtte még csütörtökön ott volt és részt vett a városi közgyűlés alakuló ülésén – ahol óriási volt a felfordulás, Borkait például óvszerrel dobták meg.

Már napokkal ezelőtt elkezdődött a találgatás, ki lehet a Fidesz jelöltje Borkai után, a hvg.hu szerint felmerült a három korábbi alpolgármester közül kettő, Radnóti Ákos és Fekete Dávid neve is, de már mi is említettük, hogy Dézsi is esélyes. Pálinger Katalin olimpikon kézilabdázóról is lehetett hallani, mint bedobott név.

A Magyar Hang azonban most azt írja, Dézsi Csaba András lehet a befutó. Az 57 éves Dézsi jelenleg is tagja a helyi képviselő-testületnek, a Fidesz–KDNP színeiben, egyéni körzetét megnyerve jutott be a közgyűlésbe. 48 százalékot szerzett. 1998 óta minden alkalommal hozta a körzetét.

Mellette pedig a helyi Petz Aladár Megyei Oktató Kórház osztályvezető főorvosa. Saját tévéműsora is van Győrben, fél tucat könyvet is írt már. Húsz éve pedig ő a judoszövetség alelnöke.

Az ellenzéki térfélen előválasztás dönthet arról, ki legyen az induló.

Az Azonnali.hu elérte telefonon a hír után Désit, aki nem erősítette meg a Magyar Hang értesülését, de nem is cáfolta. Azt mondta, hogy ez a dolog nem rajta áll, nem tudja megmondani, hogy igaz-e a hír, de ha felkérnék, elgondolkodna a dolgon. Hozzátette, olvasta a vonatkozó hírt, el is kerekedett a szeme, mert őt nem kereste senki, bár világos, hogy az ő neve is forog. A HVG is is beszélt a Dézsivel, aki megerősítette, még nem keresték meg a felkéréssel, de nem érti, ha a Fidesznek terve van vele, miért nem kapott semmilyen pozíciót a közgyűlésben, ugyanis nem ajánlottak neki bizottsági posztokat, illetve a párt helyi elnökségébe sem került be.

HVG.hu

Megosztás

Related posts