Magasfeszültség: megverte a Honvéd a Diósgyőrt

Megosztás

Egy góllal jobbnak bizonyult a pályaválasztó Bp. Honvéd a DVTK-nál a labdarúgó NB I 12. fordulójának utolsó szombati mérkőzésén.

Már 107 találkozóra nyúlik vissza élvonalbeli mérkőzéseik közös története. Óriási a Honvéd fölénye, a mérleg a pályaválasztó kispestiek szemszögéből 55 győzelem, 26 döntetlen, 26 vereség.

A DVTK 1940-ben rögtön győzni tudott a Kispest vendégeként, de nem így folytatta – eddig 52-szer volt pályaválasztó a Honvéd, és a diósgyőriek csak 6 alkalommal (1940, 1957, 1967, 2006, 2008, 2014) nyertek. A Honvéd pályaválasztóként jelenleg hatmérkőzéses veretlenségi sorozatban van a DVTK ellen.

A Honvéd olyannyira magára talált, hogy a második legjobb sorozatban van az egész mezőnyt tekintve, veretlen legutóbbi öt bajnokiján, ráadásul 13 pontot szerzett ezeken. A kispestiek megnyerték legutóbbi három mérkőzésüket, ez a leghosszabb aktív győzelmi sorozat az élvonalban.

A Honvédnál pályaválasztóként csak a Kaposvár szerzett kevesebb pontot, a kispestiek mérlege „albérletükben” 1 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség.

A Diósgyőr a „hagyományos” idegenbeli mérlegét hozza, azaz rosszul szerepel Miskolctól távol: 1 győzelem és 4 vereség eddig. A DVTK-nál (11 kapott gól) csak a Kisvárda és a Paks védelme kapitulált többször idegenbeli mérkőzéseken.

A DVTK legutóbbi 29 idegenbeli bajnokija mindegyikén kapott gólt, a 2017. december 2-i, Mezőkövesd elleni 0–0 óta egyszer sem tudta „tisztán tartani” kapuját. Nem meglepő, hogy a 29 találkozóból csak hármat nyert meg.

A szombat esti meccsen a kispesti olasz, Lanzafame 29. percben szerzett gólja döntött. A találkozó legvégén egyébként a fővárosiaktól Ivanovszkit, majd némi kakaskodás és vita után mindkét edzőt, tehát Giseppe Santinót, illetve a DVTK részéről Feczkó Tamást is piros lappal kiállították.
A miskolci csapat ismét az NB I kilencedik helyére csúszott, ahol 13 ponttal áll; mögötte három rivális.

NSO.hu

Megosztás

Related posts