A Budapest Honvédhoz látogat a Diósgyőr

Megosztás

Kispest – DVTK derbi ma, szombat este fél 8-tólm, a tévé is élőben közvetíti.

A fővárosi Új Hidegkuti Stadionban, a Budapesti Honvéd ellen játszik a DVTK NB I-es férfi labdarúgó csapata november 9-én, szombaton, 19:30-tól.

A miskolci klub honlapja nyomán az alábbiakat idézi a városi önkormányzati honlapja, a miskolc.hu:

  • Nagyon bízunk benne, hogy még nagyon sokáig tovább javul a hangulatunk – fogalmazott a mérkőzés előtt Feczkó Tamás, a DVTK vezetőedzője. – Ehhez az kell, hogy legyőzzük a nagyon jó formában játszó Honvédet. Ellenfelünk a legutóbbi öt mérkőzésen egy döntetlen mellett négy győzelmet aratott, ezért nehéz mérkőzésre számítok, de azért utazunk Budapestre, hogy három ponttal térjünk haza. A Kisvárda ellen jó százalékban használtuk ki a helyzeteinket, ezt szeretném a Honvéd ellen is látni. Serhii Shestakov rögtön a mérkőzés elején értékesítette első lehetőségét, egészen másként indult emiatt a találkozó. Az edzéseken külön hangsúlyt fektettünk a támadásépítésre és a támadásbefejezésre, valamint gyakoroltuk, hogyan tudjuk megbontani a Honvéd ötvédős rendszerét. Kiválóan erősített a Honvéd a nyár végén, ősz elején. Két meghatározó játékost igazoltak Davide Lanzafame és Vadócz Krisztián személyében, akik mindketten óriási vezérek, és baj esetén össze tudják kapni a csapatot a pályán, valamint el tudják dönteni a mérkőzést.

A Bozsik Stadion újjáépítése miatt ebben a bajnokságban is abban az Új Hidegkuti Stadionban fogadja ellenfeleit a Honvéd, ahol Feczkó Tamás másfél éven keresztül dolgozott.

  • Az MTK otthona az egyik legjobb akusztikájú stadion, a kiváló atmoszféra a két szurkolótábornak köszönhetően ezúttal garantált – csillantotta meg helyismeretét Feczkó Tamás. – Kissé furcsa lesz visszatérni oda, ami másfél éven keresztül otthonom volt. Szép emlékek fűznek a létesítményekhez, de nosztalgiázás helyett sokkal fontosabb, hogy tovább gyarapítsam a szép emlékek számát.

Mirko Ivanovski Pakson orrcsonttörést szenvedett, és a Kisvárda ellen ugyan maszkban leült a kispadra, de nem kapott szerepet. Márkvárt Dávid kisujja eltört a múltkori meccsen, Serhii Shestakov pedig oldalsérülés miatt jött le.

  • A labdarúgás kontaktsport, előfordulnak ilyen sérülések. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a teljes keret becsületesen dolgozik, a Magyar Kupában éltek is a játéklehetőséggel azok, akik a bajnokikon kevesebbet játszottak, így jól tudom kire számíthatok – fogalmazott a vezetőedző. – Makrai Gáborról és Joachim Adukorról viszont nincs jó hírem, mindkettőt műteni kell.

miskolc.hu

Megosztás

Related posts