Ma kezdődik igazából az új éra Miskolcon

Megosztás

Az október 13-án lezajlott önkormányzati választások nyomán új polgármestere lett a megyeszékhelynek, új képviselője a körzetek jelentős részének, és pártpolitikai értelemben megváltoztak az erőviszonyok a képviselő-testületben. Mindez igazából pénteken délutántól érvényesítheti majd hatását a következő öt évre – amint megtartja alakuló ülését a közgyűlés, megválasztja vezetőit.

Bár a polgármesteri hivatal első emberének neve ismert immár három hete, valamint kicsivel később a 27 tagú képviselői névsor is teljessé vált, a következő ciklus érdemi beindulásához meg kell választani az alpolgármestereket, aztán a jegyzőt, és feltehetően ezt követően még több más vezető posztra is az új szakembereket a Városházán.

A közgyűlés első, ünnepi ülését a 2019-2014-es ciklusban ma, pénteken délután tartja, 5 órai kezdettel, a hivatal üléstermében. Mint korábban írtuk, itt döntenek majd az alpolgármesterek személyéről, és kiderül az is, kik lesznek a képviselőcsoportok, illetve bizottságok vezetői. Ekkor állapítják majd meg a polgármester, az alpolgármesterek és a képviselők javadalmazását, és pénteken fogadja el a testület a közgyűlés szervezeti és működési szabályzatát is.

Az előzetes sajtóbeli találgatásokban az szerepelt, hogy a három tervezett alpolgármesteri posztot Varga Andrea, valamint Simon Gábor vagy Mokrai Mihály, illetve Badány Lajos vagy Révész Péter töltheti be. (“Egy civil, egy baloldali, egy jobboldali” volna eszerint a felállás.) Egyelőre nem ismert, hogy melyik trió lesz a befutó.

Az említett Varga Andrea egyébként azok sorában mindenképp szerepel, akik életük első képviselői ciklusát kezdik; a többiek: Cseléné Figula Edina, Szarka Dénes, Szopkó Tibor, Erdei Sándor, Bazin Levente (Velünk a város szövetség), továbbá Alakszai Zoltán (Fidesz-KDNP) és Kopcsó Gábor (Új lendület Miskolcért).

Megosztás

Related posts