Magyar katonai órát visel Schwarzenegger

Megosztás

A Terminátor most mozikba került legújabb részének magyarországi forgatásán lepte meg Mezei István és barátja Arnold Schwarzeneggert azzal a saját tervezésű magyar katonai órával, amelyet személyesen adhattak át a világsztárnak. István, az óra tervezője mesélt a Ripostnak a találkozásról.

„Tisztelegni akartunk a kiemelkedő munkássága előtt” – vágott bele a történetbe a Budapesten élő óratervező, Mezei István. Nem véletlen, hogy az akciósztárnak pont egy katonai karórát ajándékoztak – ráadásul olyat, amit személyesen neki terveztek.

A 35 éves férfi egy teljes egészében magyar tervezésű óramárka, az Evolvens Budapest vezetője.

„Egy kedves barátom, Péter dolgozott a nagyrészt hazánkban gyártott legújabb Terminátor-filmben. A forgatás hosszú hónapokig tartott, ez idő alatt egy-egy sörözés, vagy baráti találkozó során sokszor felmerült köztünk viccesen, hogy az egyébként is karóramániás Arnoldnak biztosan tetszene az óra, amit mi tervezünk. Ez ráadásul remek emlék is lenne neki Budapestről, hiszen az időmérő szerkezet fővárosunkban készül, a városnév a márkanév része. Ekkor még nem gondoltam, hogy az először poénnak gondolt ötlet realitássá válik. Péter barátom hosszas egyeztetés után leszervezte az ajándék átadását az akciósztárral, de az utolsó percig kérdéses volt, hogy a színésznek saját kezűleg adhatom-e át azt. Pár nappal a nagy esemény előtt rossz hír fogadott: a bonyolult, sok helyszínen zajló forgatás logisztikai problémái nem teszik lehetővé, hogy személyesen ott legyek” – mondja István, majd felcsillanó szemmel folytatja a történetet.

„Az utolsó percben, az átadás napján megcsörrent a telefonom, Peti hívott azzal, hogy bár a csomag már nála van, és oda is tudná adni, mégsem biztos, hogy megteszi, mert Arnold szívesen fogad engem is, tegyek félre minden programot és megbeszélést, és azonnal induljak.”

Ripost.hu

Megosztás

Related posts