Egységes frakciót alapít a Velünk a Város

Megosztás

A Velünk a Város három képviselője sajtótájékoztatót tartott csütörtök délután a Városházán. A frakció megalakulásának bejelentésén beszélt Simon Gábor, Hegedűs Andrea és Badány Lajos. Már nem az ellenzéket, hanem a várost irányító szövetséget jelentik – mondták a sajtónak.

Az ülésen a Velünk a Város képviseletében jelentette be Simon Gábor a frakció megalakulását. Ezt követően hivatalosan is leadták a frakció létrejöttét igazoló dokumentumot Veres Pál polgármesternek. Az ellenzéki pártszövetségből alakult frakcióról így fogalmazott:

„Nagyon sokan mondták nekünk a kampányidőszakban, hogy jobb – és baloldali politikusok biztosan valami fajta kényszerből, vagy hatalomtechnikai játékból működnek együtt és ez az együttműködés nem valós. Mi ezt a kampányban folyamatosan cáfoltuk és cáfoljuk most is. Azt gondolom, hogy ezekre a kétkedőkre az elkövetkezendő öt év munkája is rá fog cáfolni.

Ugyanis mi arra szövetkeztünk, hogy közösen nem pártpolitikát, hanem várospolitikát fogunk megvalósítani Veres Pál vezetésével.”

A Velünk a Város tagjai Simon Gábort választották meg frakcióvezetőnek, aki mellett két frakcióvezető-helyettes áll majd, ezt a tisztséget Badány Lajos és Hegedűs Andrea fogja betölteni.

fotó: Minap

Szakmai vezetőket is ki szeretnének nevezni maguk közül. Így például Hegedűs Andrea egyúttal az oktatásügy felelőse is lesz, a frakcióval képviselni kívánják a helyi oktatásügyi intézmények és tanulók érdekeit helyi és országos szinten is (erről hamarosan többet is megtudhatunk majd).

Emellett nagyon fontosnak tartják a civil szervezetekkel való szoros együttműködést, ami rá is fér a városra, hiszen az elmúlt pár évben drasztikusan el lett vágva mindennemű támogatás és kommunikáció köztük és a volt városvezetés között.

A Velünk a Város frakciója 15 főből áll, de a polgármesterrel együtt 16 szavazatuk lesz a közgyűlésben.

„Úgy döntöttünk mi, ebben a szövetségben résztvevő pártok, hogy egy frakciót hozunk létre és a következő öt évben is egy frakcióban kívánunk működni a közgyűlésben”

Foglalta össze Hegedűs Andrea.

Megosztás

Related posts