“Borkai gyere ki!”: botrányba fulladt a győri közgyűlés

Megosztás

Botrányba fulladt a győri közgyűlés alakuló ülése. Az önkormányzati választás előtt kiteregetett szexbotránya miatt lemondásra kényszerült Borkai Zsolt polgármester ugyan éppen arra hivatkozva jelentette be távozását, hogy a botrányával ne ártson Győrnek, azért az ünnepélyesnek szánt alakuló ülést bőven beárnyékolta a fideszes politikus jachtos szexbotránya.

A közgyűlésre több ellenzéki politikus és tüntető és szerett volna bemenni – utóbbiak közül többen felfújt óvszert lengetve -, ám ezt a biztonsági őrök megakadályozták. Ezért a demonstrálók kívülről dörömböltek az ajtón, folyamatos bekiabálással, sípolással, dudálással, fújolással zavarták az ülést. Borkainak végül sikerült letennie az “ünnepélyes” esküt (ami egészen a pénteki távozásáig él), majd a képviselőtestület – kiváló ütemérzékkel – még meg is szavazott neki havi egymillió forintos illetményt.

Időközben rendőrök is érkeztek a városházára – mint megtudtuk, a jegyző hívta ki őket -, de végül nem intézkedtek, viszont nem is segédkeztek a helyszínen megjelent országgyűlési képviselőknek – a jobbikos Varga-Damm Andreának és az LMP-s Ungár Péternek -, hogy bejuthassanak a közgyűlésre (két parlamenti képviselőnek: Gréczy Zsoltnak és Korózs Lajosnak sikerült bejutnia).

A folyamatos botrány szemmel láthatóan egyre jobban felidegesítette az ülést vezetni próbáló Borkait. Amikor például az MSZP-s Pollreisz Balázs kért szót, és azt javasolta, hogy azonnal bontsanak fel minden szerződést a szexparti másik résztvevője, Rákosfalvy Zoltán ügyvédi irodájával, Borkai egyszerűen megvonta a szót. Szintén indulatosan szólt vissza Glázer Tímeának, aki drogtesztre invitálta a polgármestert. Borkai erre indulatosan azzal vágott vissza, hogy “kézen fogom és menjünk el most mindjárt”.

Végül akkor szakadt el a cérna a leköszönő polgármesternél, amikor az MSZP-s Pollreisz Balázs javasolta, hogy legalább a költségtérítésről mondjon le, ha már úgyis csak egy napig lesz polgármester. Borkai feszült, dühös hangon vágott vissza: hisztinek és “csürheszerű” viselkedésnek nevezte a díszterem előtt zajló tüntetést, amit szerinte az ellenzék gerjeszt, méghozzá “csakis saját, önös politikai érdekükből”.

Amikor a sodrából kijött Borkai egyre jobban belehergelve magát azt mondta, hogy az ellenzék, illetve a felhergelt tüntetők “kuplerájt csinálnak” a városházán, illetve az ülésen, a szexbotrány miatt önkéntelenül többen nevetni kezdtek a teremben.

Megosztás

Related posts