Egy pénzügyőr szólt, hogy alkalmazottak lopnak a NAV bűnjel-raktárából, erre kirúgták

Megosztás

Egy nemzetbiztonsági átvilágítás találta alkalmatlannak Szabó István pénzügyőr főhadnagyot, aki korábban több feljelentést is tett a bűnjelraktár hiánya miatt.

Kockázati tényezőket talált a titkosszolgálat Szabó István pénzügyőr főhadnagynál, ezért kirúgták a NAV-tól – írta meg az Index. A főhadnagy volt az, aki hosszú időn át küldte a feljelentéseket és figyelmeztetéseket az illetékes hatóságoknak: a NAV bűnjelraktárát néhány ottani dolgozó rendszeresen és szervezetten megdézsmálja, vélhetően vezetői segédlettel.

Szabó vádjai azért is súlyosak, mert ő felelt a raktárakért, és hajtott végre vezetői utasításokat. A Bűnjelkezelő Főosztályon dolgozott, két bűnjelraktár felügyelete tartozott alá a fővárosi Petróleum utcai telephelyen.

Az Index több részletet is idéz a feljelentéseiből. Idén például azt írta a Központi Nyomozó Főügyészségnek tett feljelentésében: nagyjából 7-8 tonna dohánytermék tűnt el. Egy másik levelében a portál szerint azt állította, hogy a sofőrök rendszeresen raklapokat lopnak, egy osztályvezetőt pedig azzal vádolt meg, hogy háromszor adott neki utasítást 4000 liter hiányzó tiszta szesz vízzel pótlására.

A Központi Nyomozó Főügyészség azt írta az Indexnek: a nyomozást a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség folytatja. A NAV elismerte a hiányt, azt írták, hogy a bűnjelraktárban keletkezett hiány feltárásakor a NAV bűnügyi főigazgatója haladéktalanul feljelentést tett.

Megosztás

Related posts