Három nő részegen ellopott egy buszt, táblákat döntött ki

Megosztás

A Szegedi Járási Ügyészség három nővel szemben emelt vádat, akik áprilisban részegen beindítottak egy buszt a sándorfalvi pályaudvaron, majd Szegedre mentek vele.

A vádirat szerint a vádlottak közül ketten a busztársaságnál dolgoztak takarítóként, ezért tudták, hogyan lehet kulcs nélkül kinyitni a buszokat. Áprilisban egy fiatalkorú és egy gyermekkorú lánnyal együtt italoztak a sándorfalvi játszótéren, majd éjjel 2 körül kinyitották az egyik, pályaudvaron parkoló buszt.

Mind a négyen beszálltak, és mivel fáztak, beindították, hogy fűteni tudjanak. Az utastérben tovább beszélgettek és italoztak, majd tettek pár kört az állomáson és a környékbeli dűlőutakon.

Mután visszaértek, elhatározták, hogy bebuszoznak egy éjjel-nappali dohányboltba Szegedre, és egy kollégájukat is meg akarták lepni azzal, hogy érte mennek. Végül hajnali 4 körül értek vissza Sándorfalvára, útközben kidöntöttek négy közlekedési táblát, amivel nagyjából 600 ezer forint kárt okoztak a buszban. Az ügyészség a fiatalkorú lányt és a két fiatal felnőttet jármű önkényes elvételének bűntettével, míg a buszt vezető nőt ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével is vádolja. A gyermekkorú társukkal szemben a rendőrség az eljárást megszüntette – írta a 444.hu.

Megosztás

Related posts