Bedrogozva vezetett a kokainos gázoló

Megosztás

Nomen est omen – mondhatnánk a friss bulvárhírt hallva. (Értsd: hogy vezessen egy “kokainos gázoló”?) Az eset egyébként a fővárosban történt.

Idén szeptemberben ismét kábítószer hatása alatt vezetett az a fiatal nő, aki még 2016-ban gázolt halálra egy idős férfit Zuglóban, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott – írja a 24.hu nyomán az Index.

A 2016-os baleset után a rendőrök a nő összetört Audiját nem messze a helyszíntől, egy szépségszalon előtt találták meg, ahol a sofőr éppen műszempillát csináltatott magának. Nem sokkal a baleset után kiderült, hogy a nő kokainozott, és valószínűleg ezért nem érzékelte, hogy elütött egy embert.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság első fokon 5 év 6 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte a nőt, 6 évre eltiltotta a közügyektől, valamint véglegesen eltiltotta a vezetéstől.

Az ügy másodfokon októberben folytatódott volna a Fővárosi Törvényszéken, de a tárgyalást váratlanul elnapolták.

Az elsőfokú bíróság a vádlottal szemben bűnügyi felügyeletet rendelt el, azzal, hogy a vádlott Budapest közigazgatási területét nem hagyhatja el. Mivel a vádlottal szemben szeptemberben rendőri intézkedés történt, a Fővárosi Főügyészség indítványozta a bűnügyi felügyelet szabályainak szigorítását – mondta a lapnak Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője.

A Fővárosi Törvényszék az ügyészség indítványa alapján elrendelte, hogy a nő az otthonát csak külön engedéllyel hagyhatja el, de a döntés még nem jogerős.

Index.hu

Megosztás

Related posts