Karácsonynak annyi jut, mint Alakszainak…

Megosztás

… Csak előbbi mint budapesti főpolgármester visz majd haza havi 1,4 millió körüli fizetést, utóbbi pedig ugyanennyi pénzt néhány heti-havi munkája „jutalmaként” kapott az előző fideszes önkormányzati vezetéstől Miskolcon.

Mint emlékezetes, a borsodi megyeszékhely jegyzőjeként rövid ideig tevékenykedő, majd a város polgármesteri székéért harcba szálló fiatalember választási esélyeit nagyban rontotta, mikor kiderült, jegyzősége megkezdése után máris majdnem másfél milliós jutalmat kapott. Mondhatni, önmagától, hiszen a jegyző egyúttal a polgármesteri hivatal „ügyvezetője” is. Kisebb politikai botrány lett belőle.

Az összegre most azért emlékezhetünk, mert a hírek szerint a fővárosban befutott ellenzéki jelölt a városvezetői poszton épp ekkora havi fizetésre számíthat. Ugyanakkorára egyébként, mint elődje, a kormányoldali Tarlós István az elmúlt években. Karácsony Gergely ezek szerint nem emelte saját fizetését.

Mint az Index írja, a november 5-én összeülő új fővárosi közgyűlés dönt Karácsony Gergely fizetéséről. Az illetmény összege nem lesz nagy meglepetés, mert egyfelől ugyanakkora lesz mint Tarlós Istváné, másfelől a nagyságát törvény határozza meg.

Eszerint október 13-tól Karácsony Gergely illetménye 1 millió 296 ezer 300 forint lesz, amihez még havi 194 ezert 445 forint költségtérítés társul, azaz a főpolgármesteri havi 1 millió 490 ezer 745 forintot vihet majd haza. A helyettesek a főpolgármesteri illetmény 70-90 százalékát kaphatják a jogszabály szerint, de az eddigi gyakorlat szerint megkapták a 90 százalékot. A törvény szerint a főpolgármesteri havi illetmény megegyezik a miniszterek szintén törvényben meghatározott illetményével.

Index.hu

Megosztás

Related posts