Súlyos sérülést szenvedett egy bölcsődés gyerek gondatlanság miatt, mégis elmaradt a kártérítés

Megosztás

2013 májusában történt. Mivel jó idő volt, a gyerekek kint aludtak a bölcsőde udvarán, a fal mellett, a napernyő alatt. Egyszer csak jókora darabokban rájuk zuhant a fal burkolata. Én akkor dolgoztam, a munkahelyemen voltam, egyszer csak hív a bölcsőde vezetője, hogy ne ijedjek meg, nincs nagy baj, de most viszi a mentő a gyerekeket a sebészetre, mert vérzik a fejük. Szaladtam a kisfiamhoz, és akkor derült ki, hogy neki valami komolyabb sérülése lehet, mert nem tud ráállni a lábára. A röntgen után kiderült, hogy eltört a combcsontja. A gyerekek közül neki volt a legsúlyosabb sérülése. Aznap meg is műtötték, hat napot töltöttünk kórházban, majd hazamehettünk. A kisfiam hat hétig nem terhelhette a lábát, csak ülni és feküdni tudott. A combcsontja szépen összeforrt, de a két csontrész között úgynevezett kallusz képződött, ami miatt a sérült lába egy centivel hosszabb lett. A másik lábán a cipőjében egy centiméteres sarok­emelő talpbetét van, hogy valahogy kiegyenlítődjön a két oldal. A két különböző hosszúságú lába miatt pedig gerincferdülése is kialakult, ami az utóbbi időben romlott, derült ki a legutóbbi vizsgálat során. Emiatt folyamatosan gyógyúszásra és gyógytornára kell járnia.

– számolt be a megrendítő történetről a Boon-nak az elkeseredett édesanya.

Még felháborítóbb, hogy a gyermek összesen 3000 forint kártérítést kapott a csonttörés miatt, a többi, maradandó sérülésekre semmit.

Írtam Kriza Ákosnak, Miskolc akkori polgármesterének, aki egyébként bejött a kórházba a gyermekemet meglátogatni, hogy számíthatunk-e kártérítésre. A levelem után Alakszai Zoltán jegyzőhöz kaptam időpontot, akinek elmeséltem a történetünket. Majd az ügyünk a Miskolc Holding jogászához került, neki elmondtam, hogy milyen összegre számítunk, de azután nem történt semmi. Négy-hat hónaponként érdeklődtem, végül azt mondták, vigyem el a fiamat orvosszakértői vizsgálatra.

– folytatta.

A rengeteg vizsgálat és ide-oda járkálás után egy hetilapnak panaszolta el történetét, aminek persze már foganatja lett: Egy jogász felkereste, hogy a kért kárpótlás egyharmadát kifizetik, tekintve hogy van esély arra, hogy javul a gyermek állapota. Ezt természetesen nem fogadták el, hiszen az ellátás és egyéb költségek ezt jóval meghaladják.

Rengeteg időt tölt gyógytornával, gyógyúszással, lelkileg is megviselte a baleset. Nem nyaralni akarunk a pénzből, hanem életkezdési támogatás lenne a kisfiamnak, akinek egész életében az egyik lába hosszabb lesz, mint a másik

– sorolja az édesanya.

Hozzáteszi: a miskolci önkormányzattól eddig uszo­da­bérletet kapott a gyermeke, 2018-ra és 2019-re is, de azelőtt saját költségen járt úszni, 6 havonta pedig ortopédiai kontrollra van szüksége.

Megosztás

Related posts