Karácsonyi diktatúrát kiált a Lokál

Megosztás

A Lokál szerint Karácsony diktátorként tiltaná be őket. Karácsony Gergely, Budapest új főpolgármestere az Indexnek adott interjújában beszélt arról, hogy „hazug” kiadványnak tartja a Lokált és mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a közterületeken ne lehessen a „a hazugságokat” terjeszteni. A Lokál csütörtöki bejelentése alapján Karácsony be is tartja az ígéretét.

A megszüntetés persze nem működik egyik napról a másikra, hiszen a Lokálnak szerződése van a BKV-val – viszont az Átlátszó adatigénylése szerint ennek ellenére jogilag semmi akadálya a kitiltásnak. Csütörtökön a Lokál nyomtatott és online formában is reagált a helyzetre, ahol azt írják, Karácsony „be akarja őket tiltani, mert nem tetszik neki, hogy a portál alkalmatlannak tartja”.
Meg hogy kimutatta a foga fehérjét és még inkább, hogy Karácsony

támadást intéz a sajtószabadság ellen, a BKV mögé bújva adminisztratív eszközökkel hallgattatná el azokat, akik másképp látják a világot, mint ő. A magyar demokrácia történetében példátlan módon betiltás vár arra a lapra, amelyik nem tetszik Budapest új vezetőjének.

Végül pedig azt írják, tehet a főpolgármester bármit, meg fogják találni a módját, hogy eljussanak olvasóikhoz. Arról pedig itt írtunk, hogy a szerződésfelbontás után alapesetben legfeljebb fél éve még így is van a Lokálnak a BKV területein, a HÉV és a Volán pedig tartósan is jó menekülővonal lehet nekik, ha a kormányzati médiakonglomerátum nem akarja teljesen feladni a lapot.

Karácsony Gergely Facebookon reagált a Lokálra, ahol azt írta, szerinte hazudni nem szabad, ennek pedig a Lokál nem tesz eleget. Ennek ellenére nem tervezi betiltani, csak nem szeretné, hogy a főváros asszisztáljon a terjesztéséhez.

Index.hu

Megosztás

Related posts