A Fidesz elképedt a Putyin ellen tüntető ellenzéken

Megosztás

A Párbeszéd tiltakozó molinót feszített ki az Alagút bejárata fölé a fővárosban. A Blahán csernobili mentőmunkásoknak öltözött aktivisták álldogáltak. A Fidesz elképedt.

A Clark Ádám téren a Párbeszéd aktivistái egy molinót feszítettek ki az Alagút bejárata fölé, hogy így tiltakozzanak „Vlagyimir Putyin, a diktátor érkezése ellen”, legalábbis így nyilatkozott a helyszínen Barabás Richárd, a párt szóvivője.

Barabás közölte: tűrhetetlennek tartják, hogy egy szuverén ország miniszterelnöke bármikor csettintésre ugrik, ha Putyin ide kíván jönni Magyarországra. Továbbá a találkozó botrányos is, mert nem ismerjük a tárgyalás részleteit. Eladósodás és kiszolgáltatottság az eredménye azoknak a rossz megállapodásoknak, amiket a kormány eddig kötött, és nemcsak a drága és túlárazott paksi beruházásra gondol, hanem a Tarlós érában megkötött enyhén szólva kétes metróberuházásokra, tette hozzá.

Az LMP szerint le kell állítani a Paks II. projektet.

Az LMP a Blaha Lujza téren tartott figyelemfelkeltő akciót csernobili mentőmunkásnak öltözött biodíszlet-háttérrel, Putyin látogatása alkalmából. Elhangzott, hogy Orbán tíz évre szóló titkosított energiaszerződést kötött Oroszországgal, kiszolgáltatva a nemzeti érdekeket az orosz nagyhatalmi érdekeknek.

Kádár az orosz tankokat, Orbán az orosz atomot akarja használni, hogy uralkodhasson az emberek felett, közölték. Ennek eklatáns példája a paksi bővítés, ami generációkat fog eladósítani. Ezért a sok sebből vérző projektet le kell állítani.

MSZP: Putyin mint gazda jött Orbánhoz

Magyarországnak érdeke, hogy minden nagyhatalommal kiegyensúlyozott kapcsolata legyen, de Oroszországgal ez a kapcsolat inkább alárendelt – értékelte Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti látogatását Szakács László MSZP-elnökhelyettes, szerdán az MTI tudósítása szerint.

Kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: bár nem kaptak hivatalos tájékoztatást arról, hogy Putyin miért jön Magyarországra, nagyon úgy tűnik, hogy az orosz elnök “mint tulajdonos, mint gazda” jött el megnézni a magyarországi befektetéseiket – például Paks 2-t vagy a Nemzetközi Befektetési Bankot -, hogy “elszámoltassa” a magyar kormányt, hogyan állnak ezek a projektek.

A Fidesz szerint elképesztő az ellenzék képmutatása

Elképesztő az ellenzék képmutatása, áll a Fidesz közleményében. Az a Gyurcsány putyinozik, aki kormányfőként a villájába hívta, folyton barátjának nevezte és ölelgette az orosz elnököt. Azok a szocialisták emlegetnek orosz befolyást, akik fél évszázadon át voltak a szovjet diktatúra helytartói és a kommunista párt jogutódjai. Azok molinózgatnak és emlegetnek Európát, akik Európa tönkretételén, bevándorlókontinenssé tételén dolgoznak. Oroszország kulcsfontosságú a magyar lakosság gázellátása és a magyar vállalkozások exportlehetősége szempontjából. Az orosz elnök csak az idén már fél Európa vezetőivel találkozott.

Index.hu

Megosztás

Related posts