Eltűntek a szavazólapok összesítései, a dobozok és a pecsétek, új választás jöhet Győrben

Megosztás

A héten kell döntenie a Győri ítélőtáblának, egy újraszámlálás után a városi ellenzék ugyanis törvényességi kifogást emelt az október 13-i polgármester-választás eredménye ellen – derül ki a 24.hu cikkéből. Ennek a kifogásnak az alapja az, hogy nem lehetett hitelt érdemlően megállapítani, hogy ugyanannyi szavazólapot szállítottak-e ki a szavazókörökbe, mint amennyi visszaérkezett.

Az üres szavazólapok átvételi listáját azoknak a dobozoknak az oldalára ragasztották fel, amelyekben a szavazólapokat kiszállították, csakhogy egy kivételével az összes szavazóköri doboz eltűnt.

Csanaki István (DK) és Eredics Imre (MSZP), a Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Választási Bizottság (tvb) két ellenzéki tagja bíróság előtt nyilatkozatban erősítette meg, hogy a testület ülésein többször is hiába kért hivatalos kimutatást a kiszállított polgármesteri szavazólapokról.

Korábban egy újraszámlálást már tartottak Győrben, ekkor azonban csak az derült ki, hogy a szexbotrányhős polgármester, Borkai Zsolt nem 641, hanem egy 644 szavazattal előzte meg Glázer Tímeát.

168ora.hu

Megosztás

Related posts