Egy fiatal lány útja, aki a horrorkamionban lett fagyhalál áldozata

Megosztás

Harminckilenc kínai és vietnami állampolgár holttestét találták meg egy kamionban a múlt héten az Egyesült Királyságban. A családja szerint köztük van 19 éves vietnami Bui Thi Nhung.

A Reuters nemzetközi hírügynökség a lány Facebook-bejegyzéseiből és a családtagjaival készített interjúk segítségével összerakta a lány végzetes útját, vette észre a 444.hu.

„A felnőttkor azt jelenti, hogy el kell rejtened a szomorúságot a sötétben, és mosolyt kell viselned az arcodon”

– írta Nhung október 21-én a Facebookon, pár nappal azelőtt, hogy a családja elvesztette vele a kapcsolatot.

A lány Nghe Anból, egy Hanoitól 300 km-re délre lévő, szegény tartományból származott. Az apja pár éve halt meg rákban, az anyja egészségügyi komplikációk miatt nem tudott tovább dolgozni, ezért a szerettei összedobták Nhungnak a pénzt egy új életre. Nem volt elég jó végzettsége egy jól fizető álláshoz, ahogy a barátainak és szomszédainak sem, így az egyetlen esélyük az volt, hogy külföldre küldik, és onnan küld haza pénzt.

A családja szerint augusztusban kelt útra, előbb Kínába, majd Németországba ment, ahonnan Belgiumba, valószínűleg itt szállt be a kamionba. Berlinben még egy sörkert előtt fotózkodott mosolyogva, Brüsszelben pedig bubble tea-t ivott a régi tőzsde lépcsőin, aztán több életjelet nem adott magáról.

Gareth Ward, az Egyesült Királyság vietnami nagykövete szeptember 29-én egy véleménycikkben arról írt, hogy az elmúlt években több száz vietnami menekült vált az emberkereskedők áldozatává: sokan megfagynak, mások megfulladnak, sokan pedig sosem tehetik be a lábukat az országba, ahova vágynak, mert az embercsempészek átverik és kihasználják őket.

Nhung egy fotóhoz, amin egy zöld mezőn mosolygott, és amit az elutazása után pár héttel készített, azt írta, „csak egy békés életet szeretnék”. Útközben arról írt, hogy magányos és hiányoznak a rokonai. Berlinben azt írta nekik:

„Vietnamban azt hittem, Európa rózsaszín. De kiderült, hogy fekete.”

Megosztás

Related posts