433 millió forint rezsiutalvány maradt az államnál

Megosztás

A Magyar Posta összesen 2 508 758 rezsiutalványt tartalmazó küldeményt kapott kézbesítésre a Magyar Államkincstártól. Szeptember 30-ig ezek közül 2 454 865 darabot kézbesítettek – tudta meg Karácsony Mihály, a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesületének (NYPOE) elnöke, aki közérdekű adatigényléssel szerezte meg az adatokat a Magyar Postától. Kiderült az is, hogy szeptember 30-án 2 334 küldemény volt sikertelen kézbesítési kísérletet követően a letéti átvételt biztosító postákon a címzettek átvételi lehetőségének biztosításával – írja a Portfolio

A fennmaradó 48 171 küldeményért a jogosultak nem jelentkeztek, ezeket a posták visszaküldték a Magyar Államkincstárnak.

Ez tehát azt jelenti, hogy több mint 433 millió forint ragadt bent eddig.

Azok a jogosultak, akik nem vették át az utalványt, levélben vagy személyesen a Magyar Államkincstár nyugdíjfolyósító igazgatóságához fordulhatnak, hogy újra kipostázzák nekik, de Karácsony Mihály szerint ezt maximum néhány százan fogják megtenni. – Gondoljunk bele, hogy egy vidéken élő, 80-as éveiben járó nyugdíjas ugyan honnan fogja tudni, kinek címezze a levelet, hogy hozzájusson a neki járó utalványhoz?” – jegyezte meg a NYPOE elnöke.

168ora.hu

Megosztás

Related posts